Dilluns, 23 Novembre 2015 12:27

La Plataforma Salvem ses Fontanelles demana a l'Ajuntament un compromís ferm per salvar la zona humida.

La Plataforma demana la implicació i coordinació de l'Ajuntament de Palma, Consell de Mallorca i Govern per aconseguir la paralització definitiva del projecte Palma Springs i la protecció de la darrera zona humida de Palma

Davant la incertesa del futur de la zona humida de ses Fontanelles, la Plataforma Salvem ses Fontanelles es va reunir ahir capvespre amb el regidor d'Urbanisme, Toni Noguera i Joan Riera, de la Gerència d'Urbanisme, per conèixer de primera mà l'estat actual, tant administratiu com d'execució del macro centre comercial de ses Fontanelles.


La Plataforma ha demanat també a l'Ajuntament quin és el seu grau de compromís per fer efectiva la paralització del projecte i quines són les possibilitats que contemplen per establir una protecció definitiva per la darrera zona humida de Palma.
En aquest sentit s'han abordat tant les qüestions urbanístiques (competència exclusiva de l'Ajuntament), com les qüestions vinculades a la llicència comercial (en aquests moments afectada per la Norma territorial cautelar prèvia a la formulació del Pla director sectorial d’equipaments comercials de Mallorca aprovada pel Consell de Mallorca), com de temes ambientals, concretament pel que fa a la declaració de l’àrea biològica crítica, publicada fa unes setmanes per la Conselleria de Medi Ambient que caldria reforçar amb l'impuls per part de la Conselleria de la declaració d’una microreserva, figura d’alt nivell de protecció establerta per la LECO (Llei de conservació dels espais naturals de rellevància ambiental), que permetria reforçar l’àmbit de protecció de la saladina de ses Fontanelles, tal i com preveu el seu pla de recuperació.

 

Ses Fontanelles no està perdut encara. La situació actual de la tramitació dels permisos i llicències necessàries pel desenvolupament del projecte encara no està tancada i només s'hi han desenvolupat les obres d'urbanització. És per tot això que la Plataforma ha demanat a l'Ajuntament que lideri aquesta coordinació entre les diferents administracions per tal
d'evitar el projecte d'edificació del centre comercial i protegir definitivament la zona humida. 

La Plataforma i l'Ajuntament s'han emplaçat a una propera reunió el mes de desembre.

Llegir 1011 vegades Darrera modificació el Dilluns, 23 Novembre 2015 12:38

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.