Dimecres, 02 Novembre 2016 15:20

Salvem es Moll i GOB es reuneixen amb la Conselleria de Medi Ambient per abordar les implicacions ambientals de l'ampliació d'Alcudiamar.

Aquest dilluns, dia 31 d’octubre de 2016, alguns membres de la plataforma Salvem es Moll i GOB ens hem reunit amb el conseller de Medi Ambient Vicenç Vidal i amb el president de la comissió de medi ambient Antoni Alorda per tractar una sèrie de qüestions i profunditzar el debat sobre la problemàtica que pateix el Port d’Alcúdia com a conseqüència d’una sèrie de projectes que desconfiguraran la primera línia d’una manera irreversible.

En primer lloc s’ha parlat sobre la necessitat de que el projecte d’Alcudiamar (que inclou l’ampliació de la dàrsena en 12.000 m2) presentat davant l’APB per tal de poder ampliar la pròrroga de la concessió fins a l’any 2030, la qual ha estat concedida per l’acord del consell d’administració de l’APB en data 6/04/2016, passi per un projecte d’AIA, i que a més aquesta sigui ORDINÀRIA i no SIMPLIFICADA.

En segon lloc, s’ha demanat a la Conselleria de Medi Ambient, que d’ofici, doni una passa endavant i comenci a adoptar mesures proactives davant una constant situació de contaminació de les aigües de la platja d’Alcúdia, sobretot les de l’entorn més pròxim al Club Nàutic i al Port Comercial, provocades per l’absolut descontrol amb les operacions de, càrrega, descàrrega i transport de carbó, que presumiblement afecten a les zones LIC i ZEPA (integrades dins la Xarxa Natura 2000).

En tercer lloc, hem demanat el posicionament de la Conselleria de Media Ambient davant la nova tramitació del DEUP, sol·licitant la necessitat de que passi també per un projecte d’Avaluació d’Impacte Ambiental.


Finalment, hem demanat més diligència als representants del Govern al Consell d’Administració de l’APB, alhora d’aprovar projectes de tal magnitud i fort impacte mediambiental.  

 

Llegir 1022 vegades Darrera modificació el Dimecres, 02 Novembre 2016 15:26

festedelgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.