Divendres, 15 Gener 2016 14:18

SOS Son Serra i GOB presenten les al·legacions contra la instal·lació dels xibius de Son Serra

Prop de 1.700 al·legacions personals recollides en menys d’una setmana, es sumen a les presentades pel GOB i l’Associació de Veïns de Son Serra.

 
Les intencions de l’Ajuntament de Santa Margalida d’instal·lar xibius i altres “serveis” a les platges de Son Serra ha generat una rotunda oposició social que ja va quedar palesa a la cadena humana del passat diumenge 10 de gener, a la qual més de 5.000 persones hi varen participar per reclamar que la platja de Son Serra continués verge tal i com està.

L’únic argument plantejat per l’Ajuntament de Santa Margalida – que és qui ha sol·licitat l’autorització a Costes - és el recaptatori, i davant això cal que la preservació d’un entorn excepcional i únic prevalgui per damunt de qualsevol argument purament econòmic que preveu treure un rendiment a l’explotació de les platges de Son Serra.

La necessitat de preservar una àrea natural protegida
 

Tant GOB com l’Associació de Veïns han presentat les seves pròpies al·legacions al projecte, basades sobretot en la necessitat de protegir l’àrea protegida per Xarxa Natura 2000 - el LIC (Lloc d’Interès Comunitari) de na Borges – on es preveu posar la més grans de les instal·lacions temporals de serveis – quiosc amb terrassa, para-sols, cadires, artefactes d’oci, etc.

L’esmentat LIC no compta amb un Pla de Gestió aprovat que definiria els usos compatibles amb la conservació de l’espai. El fet de no conèixer el seu estat de conservació ens aboca a la necessitat d’aplicar el principi de precaució davant qualsevol nova activitat que s’hi prevegi desenvolupar.

Per altra banda, cal tenir molt en compte, que aquestes instal·lacions pretenen col·locar-se sobre la zona de desembocadura del torrent de na Borges, que en cas d’una avinguda podria destrossar totes aquests instal·lacions provocant danys i perjudicis a la zona.

Aquests arguments es sumen al rebuig també de la instal·lació d’un xibiu a la platja, en un solar que pertany al domini públic marítim i terrestre i on fa unes setmanes s’hi ha realitzat un abocament de pedres i arenes, sense llicència i contravenint la llei de Costes. Fet que ha provocat una denúncia per part del GOB.

Més de 1.700 al·legacions en menys d’una setmana

Aquestes al·legacions han estat a més, signades per més de 1700 persones a títol indivindual, des del passat diumenge i fins avui, que es presenten al registre i amb les quals es sol·licita a Demarcació de Costes que rebutgi la instal·lació dels xibius a les platges de Son Serra i concretament sobre l’’àrea natural protegida de les dunes de Son Serra i el LIC de na Borges, atenent el principi de precaució pels efectes negatius que les instal·lacions i les activitats derivades puguin representar per la conservació futura d’aquest espai privilegiat i per l’unànime rebuig social que ha provocat, tal com queda reflectit a les presents al·legacions i en l’assistència multitudinària a la cadena humana del passat diumenge 10 de gener. 

Llegir 894 vegades

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.