Transport i infrastructures

Transport i infrastructures (119)

La mobilitat i totes les infrastructures vinculades al transport i al consum i explotació dels recursos naturals, han esdevingut una de les línies de treball més actives de l'entitat amb algunes de les campanyes més significatives i amb més implicació social: campanyes contra la planificació de carreteres, per la reivindicació del transport públic, per l'extensió de la xarxa ferroviària, campanyes contra l'ampliació del Port i Aeroport de Palma i per exemple, la Iniciativa Legislativa Popular impulsada contra la incineradora, i altres campanyes o posicionament públics contra la dessalació o per una generació elèctrica lliure de carbó amb el debat obert de les energies renovables...

Amb l'estat d'emergència actual, sanitària i climàtica, queda clar que la planificació estratègica dels Ports de les Illes Balears ha de redirigir-se cap al decreixement turístic.

Denuncien l’ocultació al document de l’Autoritat Portuària de les accions concretes que es despleguen a l’estratègia

Avui acaba el termini d’al·legacions i AENA no ha presentat encara les modificacions a les que es va comprometre. En qualsevol cas, la Plataforma i i les més de 2.500 al·legacions registrades reclamen la retirada del projecte.

 

La Plataforma contra l’ampliació de l’aeroport exigeix fermesa al Govern de les Illes Balears: demana que es mantingui en el rebuig als plans d’Aena.

En quatre dies s’han enviat més de 1.300 al·legacions a ENAIRE a través de la web http://aeroport.aguait.cat.

Es convoca una concentració davant Delegació del Govern pel proper diumenge 1 de març de 2020, Dia de les Illes Balears.

Aquest informe desfavorable del màxim òrgan ambiental es suma a l'oposició rotunda manifestada ahir pels científics del LINCC i de totes les entitats que conformen la Plataforma contra l'ampliació de l'aeroport de Palma.

Mallorca diu NO a l'augment del trànsit de passatgers a l'aeroport de Palma.

Tot i que pensam que l’exposició pública és una farsa, aprofitam l’avinentesa per a mostrar el rebuig de la població a l’ampliació de l’aeroport.

Les al·legacions es podran enviar telemàticament mitjançant la web http://aeroport.aguait.cat.

Durant les dues properes setmanes, anirem afavorint que es signin al·legacions de forma presencial a paradetes que anirem muntant.

Coincidint amb el dia de la reunió a Palma dels directius d'AENA i membres del Govern amb representants del GOB, diferents entitats ecologistes de l'Estat Espanyol, hem sol·licitat una reunió amb el Ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per abordar la planificació de determinades infraestructures de Transport de l'Estat Espanyol, entre elles l'Aeroport de Palma.

Pàgina 1 de 10

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.