Transport i infrastructures

Transport i infrastructures (147)

La mobilitat i totes les infrastructures vinculades al transport i al consum i explotació dels recursos naturals, han esdevingut una de les línies de treball més actives de l'entitat amb algunes de les campanyes més significatives i amb més implicació social: campanyes contra la planificació de carreteres, per la reivindicació del transport públic, per l'extensió de la xarxa ferroviària, campanyes contra l'ampliació del Port i Aeroport de Palma i per exemple, la Iniciativa Legislativa Popular impulsada contra la incineradora, i altres campanyes o posicionament públics contra la dessalació o per una generació elèctrica lliure de carbó amb el debat obert de les energies renovables...

"No han après res": des de la Plataforma contra els Megacreuers lamentam que s'acabi l'estiu amb l'afluència més gran de creuers sense haver estudiat els impactes sanitaris, ambientals i socials.

El GOB ha tengut accés al document de planificació (DORA) que el Ministeri preveu aprovar el 30 de setembre. Un document que pren l'escenari de saturació de fa dos anys, com a punt de partida de desenvolupament futur.

Recorden que a Mallorca AENA opera amb els mateixos interessos de creixement, especulatius i contra el canvi climàtic.

Recorden que la Plataforma té interposat un contenciós contra les obres de l’aeroport de Palma davant el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, que ha admès a tràmit.

Exigeix la paralització del projecte de nous carrers de sortides ràpides a la pista nord per emprar un estudi d’impacte ambiental de fa 16 anys.

Exigeix també l’aturada dels projectes relacionats amb l’ampliació de la terminal per no haver passat tots per una avaluació d’impacte ambiental.

La Proposta de DEUP plantejada no disposa de la corresponent Avaluació Ambiental Estratègica.

El govern italià signa un decret que prohibeix l'entrada a Venècia de megacreuers.

Organitzacions veïnals, socials i ecologistes de tot l’estat ens concentram avui per demanar que es limiti l'entrada de creuers en els ports per raons de salut pública enfront de la covid-19, d'emergència climàtica i d'impacte social.

Pàgina 1 de 13
DÓNA per AQUESTA CAMPANYA
Les accions per la incidència política, la transformació social i la conservació de la biodiversitat necessiten el teu suport
1€ 3€ Altre import:

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.