Transport i infrastructures

Transport i infrastructures (130)

La mobilitat i totes les infrastructures vinculades al transport i al consum i explotació dels recursos naturals, han esdevingut una de les línies de treball més actives de l'entitat amb algunes de les campanyes més significatives i amb més implicació social: campanyes contra la planificació de carreteres, per la reivindicació del transport públic, per l'extensió de la xarxa ferroviària, campanyes contra l'ampliació del Port i Aeroport de Palma i per exemple, la Iniciativa Legislativa Popular impulsada contra la incineradora, i altres campanyes o posicionament públics contra la dessalació o per una generació elèctrica lliure de carbó amb el debat obert de les energies renovables...

GOB i Plataforma SALVEM EL MOLL han presentat al·legacions al concurs per a l’explotació d’un centre d’enmagatzament i distribució de ciment (E.M. – 766)

Al desembre de l'any passat, diverses entitats ja vàrem manifestar el nostre suport a la mesura anunciada pel Consell de Mallorca de reduir a 80km/h la velocitat a la Via de Cintura de Palma. Tot seguir reproduim els arguments exposats.

 

La Plataforma interposa un recurs contenciós-administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, que ha admès a tràmit.

L'Associació No a la variant nord d'Inca i el GOB han treballat el document d'al·legacions de l'Estudi Informatiu del tram de la variant Nord d'Inca entre la carretera d'Alcúdia i la carretera de Lluc.

Demanen la retirada del projecte, tant de la nova proposta entre la carretera de Selva i la d’Alcúdia, com la desafectació de tot el territori previst per la ronda Nord d’Inca.
El Consell ha anunciat l’ampliació de termini per 3 mesos i s’ha compromès a una reunió en la que hi sigui present també l’Ajuntament d’Inca.

Veïns i entitats demanen la desafectació de tot el territori previst per a la ronda Nord d'Inca i la retirada de la nova proposta de reserva viària entre la carretera de Selva i la d'Alcúdia, atesa la realitat climàtica, territorial i econòmica actual.

No podem seguir executant projectes d'un Pla de Carreteres planificat al 1998 i pensat per a l'expansió territorial i el cotxe com a mode de transport exclusiu.

 

Avui s'ha discutit al Subcomitè d'Avaluacions d'Impacte Ambiental el projecte "d'aclaracions" presentat per AENA en relació al Projecte d'ampliació i remodelació de l'Aeroport de Palma.

Cal aturar els projectes actuals d'AENA i assumir l'emergència climàtica i futur del turisme post-COVID. Ara mateix, invertir en aquestes infraestructures en vista a assumir 35 milions de passatgers al 2025 és una autèntica barbaritat contrària a qualsevol compromís climàtic de la CCAA i de l'Estat. 

Pàgina 1 de 11
Pastilla dóna per campanyes
DÓNA per AQUESTA CAMPANYA
Les accions per la incidència política, la transformació social i la conservació de la biodiversitat necessiten el teu suport
1€ 3€ Altre:

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.