Transport i infrastructures

Transport i infrastructures (152)

La mobilitat i totes les infrastructures vinculades al transport i al consum i explotació dels recursos naturals, han esdevingut una de les línies de treball més actives de l'entitat amb algunes de les campanyes més significatives i amb més implicació social: campanyes contra la planificació de carreteres, per la reivindicació del transport públic, per l'extensió de la xarxa ferroviària, campanyes contra l'ampliació del Port i Aeroport de Palma i per exemple, la Iniciativa Legislativa Popular impulsada contra la incineradora, i altres campanyes o posicionament públics contra la dessalació o per una generació elèctrica lliure de carbó amb el debat obert de les energies renovables...

El que passa amb els megacreuers a la ciutat de Palma és l'expressió d'un conflicte entre els interessos econòmics de grans corporacions globals del turisme de creuers, contra els drets d'una bona part de la ciutadania de Palma.

Des del GOB veim amb preocupació l'actual redacció del Pla General de Ports, pendent d'aprovar, que no ha incorporat les oportunes i encertades observaciones que va fer la DG d'Energia i Canvi Climàtic.

En els 13 dies que duim d'octubre, 22 creuers ja han fet escala a Palma.

Denuncien la saturació de vehicles nàutics i gentrificació de la mar, la pèrdua de valor ecològic de la costa i el litoral, i també patrimonial vinculat a les embarcacions i usos tradicionals, i la intensificació de l’ús dels espais portuaris amb obres d’un impacte inassumible que promou el Pla General de Ports de les Illes Balears (2018-2033).

"No han après res": des de la Plataforma contra els Megacreuers lamentam que s'acabi l'estiu amb l'afluència més gran de creuers sense haver estudiat els impactes sanitaris, ambientals i socials.

El GOB ha tengut accés al document de planificació (DORA) que el Ministeri preveu aprovar el 30 de setembre. Un document que pren l'escenari de saturació de fa dos anys, com a punt de partida de desenvolupament futur.

Pàgina 1 de 13
DÓNA per AQUESTA CAMPANYA
Les accions per la incidència política, la transformació social i la conservació de la biodiversitat necessiten el teu suport
1€ 3€ Altre import:

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.