Dijous, 26 Novembre 2009 00:00

26/11/09 Dissabte 28 de novembre: concert reivindicatiu contra el Pla de Carreteres!

L'assemblea de col·lectius contra el Pla de Carreteres organitza un concert reivindicatiu a Binissalem per manifestar l'oposició al Pla que es preveu aprovar el proper dijous.

26 de novembre de 2009

Què volen aquesta gent?
“QUI ESTIMA MALLORCA NO LA DESTRUEIX”

Dissabte 28 de novembre: concert reivindicatiu contra el Pla de Carreteres!
L'assemblea de col·lectius contra el Pla de Carreteres organitza un concert reivindicatiu a Binissalem per manifestar l'oposició al Pla que es preveu aprovar el proper dijous.


Aquest dissabte dia 28 de novembre, la plaça de Binissalment, acollirà a partir de les 20h un concert reivindicatiu contra el Pla de Carreteres que PSOE, UM i BLOC volen aprovar al proper Ple del Consell de Mallorca, previst per dijous dia 3 de desembre, i reclamar la redacció d'un nou Pla que signifiqui un canvi real i definitiu a l'hora de plantejar el futur de les infrastructures viàries, fet des de la consideració de la mobilitat i atenent a uns criteris racionals des del punt de vista territorial.

El col·lectius d'entitats considera que les modificacions acordades no impliquen el canvi de model de mobilitat i territori que Mallorca necessita i al qual, els partits que conformen el pacte al Consell de Mallorca s'hi van comprometre a l'inici de la legislatura.

ELS ARGUMENTS

  • L'eliminació de l'autopista Inca-Manacor, ja era un compromís d'inici de legislatura, per tant no representa cap novetat.
  • No és veritat que no hi hagi cap projecte viari nou excepte els accessos a Son Espases - nou 2on cinturó. Moltes de les rondes i variants que continuen a damunt el pla, seran, en cas d'aprovar-se, viaris completament nous, i molts d'ells injustificats des del punt de vista de les necessitats de trànsit actuals.
  • S'eliminen les variants i rondes a les que els consistoris respectius s'han oposat (excepte  a Sineu, que encara no està clar) però no es diu res d'altres variants i rondes a les que col·lectius d'entitats ciutadanes i altres associacions hi han presentat algun tipus d'al·legació. Al·legacions que a dia d'avui encara no han estat contestades per part del Departament d'Obres Públiques del Consell de Mallorca.
  • S'hi suavitza l'impacte dels condicionaments. Si bé es ver que els criteris paisatgístics són mals de valorar des d'un punt de vista objectiu, en aquest sentit, sí que representa una bona mesura la reducció de la velocitat permesa a les carreteres de la xarxa primària complementària o de la xarxa secundària.  De fet, aquesta mesura podria aplicar-se a tota la xarxa viària, en funció del tipus de via, especialment a les vies d'entrada a la ciutat de Palma.
  • Es parla de que amb aquest pla de carreteres s'executaran importants inversions en obra pública i que generaran molts llocs de feina. Consideram que hi ha moltes altres prioritats d'inversions en obres públiques i concretament en matèria de transport que són, precisament en aquests moments de crisi, socialment molt més necessàries. No necessitam més inversions en noves infrastructures que pretenen resoldre necessitats futures, necessitam inversions que resolguin les necessitats actuals i això, en la majoria dels casos passa per ser inversions en matèria de transport públic que consolidin una vertadera alternativa al cotxe privat a Mallorca. Les inversions en transport públic representen inversions en llocs de feina permanents i a llarg termini. En canvi les inversions en carreteres, són inversions similars a les que el President Antich rebutjava fa unes setmanes, derivades de les urbanitzacions. Són inversions puntuals que no generen creació de llocs de feina a mig i llarg termini que és el que s'escau.
  • Els presumptes casos de corrupció vinculats a l'actual model viari. Entenem que aquesta "manera de fer carreteres" no s'hauria de perpetuar en aquesta legislatura. L'actual Pla, continuació del Pla PP-UM, està en aquests moments sota sospites de corrupció, mentre les persones imputades segueixen als seus càrrecs decidint el futur de Mallorca. Consideram que el Conseller d'Obres Públiques i el Director Insular de Carreteres del Consell de Mallorca haurien de dimitir, almenys fins que es resolguin les seves respectives imputacions.
  • Les correccions o rebaixes al model PP-UM, no poden ser mai prou significatives com per canviar el model viari de Mallorca. Si fos així, això implicaria una nova aprovació inicial i un nou període d'exposició pública i esteim convençuts que és una opció que tenen totalment descartada, donada la celeritat en que pretenen aprovar-lo definitivament.

Insistim, estam a favor de l'eliminació de punts perillosos i fer millores a la xarxa de carreteres actual, però cal plantejar les noves actuacions a través d'una política integral de mobilitat que doni alternatives al cotxe privat i s'adapti a les necessitats reals de transport i mobilitat d'una illa com Mallorca, sense més consum de territori ni més asfalt i responent sempre a l'interès general, des de la transparència en les inversions i la coherència amb els compromisos polítics assumits a l'inici de la legislatura.

CONTINUAM AMB LA CAMPANYA PER DEMANAR LA RETIRADA DEL PLA DE CARRETERES

Des de l'Assemblea manifestam la nostra intenció de continuar amb la campanya endegada per exigir la retirada de l'actual pla de carreteres, no per quedar-nos amb l'anterior, sinó per plantejar-ne i aprovar-ne un d'alternatiu que respongui a criteris de mobilitat, socials i territorials que Mallorca realment necessita, tot i que s'aprovi definitivament al ple del desembre.

ACCIONS DE LA CAMPANYA

La campanya, que s'ha intensificat en aquests dos darrers mesos, ha consistit en moltes i diverses actuacions: marxa reivindicativa, presentació de mocions als ajuntaments, reunions amb els responsables polítics, xerrades informatives, etc. Un dels temes més importants han estat les campanyes a través d'internet. tant d'àmbit local com d'àmbit internacional, gràcies a les quals, els nostres responsables polítics han rebut ja a dia d'avui, prop de 1.500 cartes demanant la retirada d'aquest Pla i exigint un nou Pla de Carreteres dins d'aquesta legislatura.

A més, aquest dissabte, a partir de les 20h tendrà lloc a Binissalem un concert contra el Pla de Carreteres en el que hi participaran COANEGRA, CRANC PELUT, EIXUT, LA PERRA PARDA, PIRATES PIRATS, ROCK AND PRESS, JOAN LILLO AGUIRRE I GROLLERS i serà presentat per Pili Jimeno i Maria Roig.

Un concert que recupera vells lemes de les reivindicacions més importants en defensa del territori que s'han fet a Mallorca.


Més informació i per descarregar-vos el cartell del concert, podeu anar al blog: http://nomescarreteres.wordpress.com i/o a la pàgina web del GOB.


Llegir 976 vegades Darrera modificació el Dilluns, 25 Juny 2012 12:37

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.