Divendres, 29 Juliol 2011 01:00

29/07/11 El GOB indignat per la decisió de l'executiu bauzà d'aturar la línia de tren de Manacor a Artà

Perquè no s'aturen les inversions en noves carreteres ni el segon cinturó de Palma?

Divendres, 29 de juliol de 2011

El GOB indignat per la decisió de l'executiu bauzà d'aturar la línia de tren de Manacor a Artà.
Perquè no s'aturen les inversions en noves carreteres ni el segon cinturó de Palma?
____________________________________________________________________

La reivindicació per a l'arribada del tren a Artà ha estat una reivindicació històrica. Des de fa més de 10 anys, la Plataforma en Defensa del Tren, amb el suport del GOB han treballat per a aconseguir que el tren arribàs no només fins a Artà, sinó fins a Cala Rajada sota els arguments de la necessitat i el dret de tenir un transport públic segur, econòmic, ecològic, còmode i de futur com és el tren.

L'octubre de 2008 la Conselleria de Mobilitat, va presentar les directrius de la reobertura de la línea Manacor-Artà, amb el mateix traçat de 1921.  Durant aquests 3 anys s'ha treballat per fer d'aquesta reivindicació una realitat, i s'han invertit doblers en la seva execució. Una execució que ara, a mig camí, queda aturada sembla que per la manca d'inversió provinen de Madrir, i òbviament per la manca de voluntat política. Una altra inversió tudada que afecta la mobilitat, i ja en tenim un parell al llistat: carril bici Avingudes i nou traçat, despeatonalització de Blanquera, tramvia, tren Manacor-Artà...


Aquests dies el Govern Bauzà ha presentat a Madrid el seu pla de sanejament i de ben segur ha posat damunt de la taula les seves prioritats en matèria d'inversions que provenen de fons estatals i està clar que la culminació del projecte de tren no ho és per al Sr. Bauzà una prioritat. Ben segur que no s'aturaran les inversions en carreteres, en canvi sí que s'atura la inversió ferroviària. És un fet molt aclaridor.


Està clar que la consolidació d'una xarxa de transport més sostenible arreu de l'illa no està dins de les prioritats ni interessos del nou executiu. Més aviat al contrari, fan comptes continuar amb les inversions destinades a posar més asfalt per a més cotxes a les nostres illes. Vertaderament lamentable.

Llegir 1114 vegades Darrera modificació el Dimarts, 11 Juny 2013 01:36

festedelgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.