Dimecres, 28 Setembre 2016 17:13

El GOB demana que no es liciti el tram II del 2n Cinturó i s’abandoni definitivament el projecte

Imatge acció GOB davant Consell de Mallorca presidit per Francina Armengol contra la Via Connectora al 2011 Imatge acció GOB davant Consell de Mallorca presidit per Francina Armengol contra la Via Connectora al 2011

El 2n Cinturó no és coherent amb canvi de model territorial que prediquen els partits del Pacte al Consell de Mallorca.

El GOB demana que, aprofitant la rescissió del contracte amb la UTE que executava les obres del 2n Cinturó entre la rotonda de CLH i Son Ferriol per incompliment dels terminis, el Consell no continuï amb aquesta macro-infraestructura, herència de l’època desenvolupista de Matas i Munar.

Amb només un 20% de l’obra executada, encara hi ha marge per corregir l’impacte territorial del projecte i donar-li una dimensió molt més racional i molt menys impactant i que no acabi amb les zones rurals que encara hi ha l’àrea de Son Ferriol.

El GOB recorda que el 2n Cinturó, que ara Consell anomena “Via Connectora”, és un projecte iniciat per l’antiga Unió Mallorquina, i que lluny de canalitzar el trànsit de Palma, no respon a la demanda real de cotxes, i només augmenta la pressió urbanística sobre les zones rurals existents entre Son Ferriol i Son Sardina.

L’execució del 2n Cinturó és incoherent amb les polítiques de canvi de model territorial que els partits que conformen el pacte de govern al Consell diuen liderar, i amb la demanda de posar límits al creixement que Més per Mallorca i Podem Mallorca han assumit al signar el manifest #SenseLímitsNoHiHaFutur. Tampoc és coherent amb l’impuls de la mobilitat sostenible que els mateixos partits impulsen a Palma, ni amb la lluita contra el canvi climàtic que el Govern vol posar en marxa amb la llei que està preparant.

El 2n Cinturó no és més que la continuació del model depredador que ens ha duit fins a una situació de col·lapse que ja tothom veu com a insostenible, i per això el GOB reclama al Consell que, assumint la coherència del seu propi discurs, abandoni el projecte d’una vegada per totes. 

Llegir 1968 vegades Darrera modificació el Dimecres, 28 Setembre 2016 17:17

festedelgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.