Dijous, 13 Agost 2015 03:02

Primera reunió del GOB amb l'àrea de carreteres del Consell per abordar la polèmica autopista Llucmajor-Campos.

El GOB veu amb bons ulls el compromís polític de revisar el PDS de Carreteres i elaborar un Pla de Mobilitat però veim amb preocupació la idea de continuar amb el projecte de desdoblament de la carretera Llucmajor - Campos.

Membres del GOB s'han reunit avui dematí amb Mercedes Garrido, Consellera de Territori i Infrastructures i Iñaki Miranda Larrucea, director insular d'infrastructures i mobilitat del Consell de Mallorca.


Carretera Llucmajor - Campos

El GOB ha volgut abordar de manera urgent el tema de la carretera de Llucmajor a Campos per a conèixer quines són les intencions del Consell en relació al projecte de desdoblament d'aquesta carretera que va quedar damunt de la taula la passada legislatura. Recordem que fa ben poc el GOB va felicitar el Consell per les mesures provisionals que ha duit a terme a la carretera perquè precisament demostren que amb criteri, voluntat i pocs costos econòmics es poden prendre 
mesures de prevenció d’accidents.

Ara bé, el GOB no coincideix amb les intencions que igualment té el Consell d'executar el desdoblament tot i que s'introdueixin canvis per a minimitzar-ne l'impacte respecte del darrer priojecte presentat pel partit popular, perquè continua donant continuïtat a un model i a una manera de planificar noves infrastructures que sotmet el territori sense tenir en compte el concepte ampli de mobilitat ni les alternatives que vagin més enllà de alternatives de traçat, quan consideram que el que cal és abordar els problemes de mobilitat en general, i veure com proritàriament es poden sol·lucionar amb solucions de transport públic i no contruint més carreteres per poder absorbir més volum de trànsit privat.

El GOB segueix apostant per una millora de la carretera per els usuaris i evitar el desdoblament. Per exemple, mitjançant l’ampliació amb carrils de via lenta en els dos sentits de la carretera en aquells trams on sigui necessari, complementat amb mesures que millorin el transport públic tant en freqüència com en abaratiment del bitllet

 

Pla de mobilitat i revisió del Pla de Carreteres
 

Malgrat que en la carretera de Llucmajor- Campos se continua amb la idea de planificar una infrastructura només des del punt de vista de carreteres i no amb la idea de resoldre el problema des del concepte ampli de mobilitat, el GOB valora positivament les intencions del nou govern plasmades en l'acord de governabilitat, en relació a la realització d'un pla de mobilitat integral a l'illa a partir del qual iniciar la revisió del Pla de Carreteres. Entenem que aquest ha de ser el principi per al canvi de model que tenim fins ara i que passa primer per dibuixar les carreteres i que aquestes condicionin els creixements (ordenació del territori) i les alternatives de transport públic. El que cal és abordar la problemàtica de la mobilitat, prioritzar transport públic, preveure nous creixements i a partir d'aquí revisar la xarxa de carreteres, apostant per millores que no necessàriament impliquen noves infrastructures de carreteres.

Tot i això insistim que em de lamentar que en el cas de Llucmajor-Campos, el Consell no es faci ja seguint aquestes directrius sinó que es segueixi plantejament únicament la possibilitat de minimitzar l'impacte d'una infrastructura que amb un pla de mobilitat i millores puntuals, podria evitar-se. 

 
Llegir 1769 vegades Darrera modificació el Diumenge, 30 Agost 2015 19:00

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.