Biodiversitat

09/03/2015. El GOB reclama a prohibició de vol a baixa alçada sobre el Salobrar de Campos

Els paramotors que sobrevolen la zona humida destorben les aus que descansen i crien en aquest espai protegit

09/03/2015. El GOB reclama la prohibició de vol a baixa alçada sobre el Salobrar de Campos

Els paramotors que sobrevolen la zona humida destorben les aus que descansen i crien en aquest espai protegit

 


Ahir diumenge, dos paramotors sobrevolaven la zona humida del Salobrar de Campos, espantant les aus que hi descansen durant el seu viatge migratori de milers de quilòmetres.

 

 

 

Aquesta situació és freqüent, i ja ho hem denunciat públicament en altres ocasions al llarg dels darrers anys. Recordem que el Salobrar de Campos forma part de la Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) d’Es Trenc-Salobrar de Campos (ES0000037), a l’empar de la Directiva europea 2009/147/CE relativa a la conservació de les aus silvestres. La importància ornitològica del Salobrar de Campos és extraordinària, com a zona d’hivernada, de repòs migratori i de reproducció de moltes espècies d’aus aquàtiques.

Malauradament la zona no compta amb cap tipus de regulació específica sobre el sobrevol d’aeronaus. Recordem que durant aquesta legislatura s’ha avortat el Pla d’Ordenació de Recursos Naturals previ a la declaració d’un espai protegit a la zona, i que hauria pogut ordenar aquests i altres usos conflictius. D’altra banda, el Pla de Gestió de la ZEPA, en tramitació en aquests moments, tampoc abordava aquesta qüestió en el document que va passar a exposició pública.

A l’espera que es pugui establir una limitació legal per al sobrevol d’aeronaus a baixa alçada sobre aquesta i altres zones humides d’importància ornitològica, des del GOB apel·lam a la sensibilitat i responsabilitat dels pilots, per tal que s’abstenguin de sobrevolar el Salobrar de Campos.

 

Tags: Company, Diflubenzuron, Dimilin, Fumigació

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents