Transició ecosocial

7 DE NOVEMBRE: MOBILITZACIONS UNITÀRIES PER TOT L’ESTAT LES NOSTRES VIDES IMPORTEN MES QUE ELS SEUS BENEFICIS

No paguem aquesta crisi: Exigim una sortida amb justícia social, ecològica i lliure de violències masclistes.

Des de La Vida Al Centre (www.lavidaalcentre.org) de la que el GOB n’és part impulsora, convocam a una mobilització unitària per aquest dissabte 7 de novembre a les 17.30h a la Plaça d’Espanya.

Fa mesos que, centenars d’Organitzacions, Col·lectius i Plataformes de tot l’Estat, treballem en la construcció d’una resposta de la Classe Treballadora i de la majoria social, davant el rumb que estan prenent els esdeveniments amb motiu de la pandèmia del coronavirus i de l’agudització de la crisi econòmica i social que se’n deriva.

A Mallorca, des del el mes de març, la plataforma La Vida Al Centre treballa per articular propostes i enfocades a impulsar un canvi de model que transiti cap a un model econòmic basat en la justícia ecològica i social. Diferents col·lectius d’ambits diversos hem anat articulant un espai de treball conjunt també per articular resistències col·lectives davant les mesures polítiques i econòmiques impulsades pels governs a diferents nivells, i que segueixen enfocant-se cap a la perpetuació d’un model que genera greus desequilibris i desigualtats socials.

Una vegada més, els poders econòmics i mediàtics, amb els seus tentacles en les diferents institucions i governs, estan consolidant el seu full de ruta per a tornar a sortir indemnes d’aquesta situació i fer recaure tot el pes de les conseqüències econòmiques i socials sobre la classe treballadora i les persones més desfavorides, posant en primera línia de les prioritats treure oportunitat de la crisi, obviant qualsevol criteri de justícia social i mediambiental, i condemnant a milions de persones al sofriment durant molt de temps.

Les grans empreses han continuat lucrant-se malgrat anunciar contínuament les pèrdues que podien suposar les restriccions. Per a això no han dubtat en parasitar allò públic sense vergonya per a nodrir els seus beneficis a costa del sofriment de les treballadores. Tampoc els ha tremolat el pols a l’hora de posicionar-se els primers en la fila per a rebre els fons públics. Mentrestant, la patronal i els poders econòmics es reuneixen en fòrums i seminaris amb l’objectiu d’articular i imposar als governs, els criteris polítics perquè, una vegada més, el pes de les conseqüències de la pandèmia recaigui sobre nosaltres.

Fins al moment, s’han vingut convocant mobilitzacions específiques reivindicant imprescindibles canvis en les polítiques en matèria de sanitat, educació, habitatge, dependència, residències, pensions, redistribució de rendes o model d’estat, i també per conflictes específics en sectors de la producció o en empreses concretes. Creiem que ha arribat el moment d’unificar totes aquestes lluites entorn d’una mobilització unitària d’impugnació global de la situació:
• En defensa dels Serveis Públics (Sanitat, Educació, Serveis Socials, Dependència, Residències, Transport, Energia, etc)
• Per un ingrés incondicional i suficient per a totes les persones.
• Per una sortida a la crisi amb justícia social i ecològica.
• Habitatge per dret, rescatem persones, no capital.
• Per unes pensions dignes per a totes les persones, amb un mínim de 1084 € i blindades en la Constitució.

Per tot això, des de La Vida al Centre (www.lavidaalcentre.org) convocam per aquest dissabte 7 de novembre a les 17.30h a la Plaça d’Espanya una concentració sota el lema LES NOSTRES VIDES IMPORTEN MÉS QUE ELS SEUS BENEFICIS.

Tags: emergència climàtica, justícia climàtica, justícia ecosocial, la vida al centre, transició ecosocial

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents