Acte d'entrega de la 41a edició del Premis Alzina i Ciment del GOB Mallorca

Vos convidam a la nostra tradicional entrega dels premis Alzina i Ciment 2021 per reconèixer entitats, col·lectius o persones que han resaltat durant l'any per la seva aportació positiva o negativa al medi ambient.

L'acte és gratuït i tindrà lloc el proper divendres 17 de desembre a les 20h al Teatre Municipal Mar i Terra, on descobrirem als guanyadors d'enguany.

Es poden reservar les entrades a través de https://palmacultura.koobin.cat/. 

Els premiats (3 per a cada categoria) es trien per votació popular per part dels nostres socis i simpatitzants. Si encara no has votat, et convidam a participar!

Enguany els candidats són aquests:

 

Alzines

 

- Ecotxe

Ecotxe és una cooperativa de cotxe elèctric compartit (carsharing) que treballa per a impulsar un mobilitat molt més sostenible. Actualment ja disposa de 5 vehicles elèctrics.

 

- Enric Culat

Per la seva trajectòria periodística, a la premsa escrita i també fins fa ben poc al capdavant de “Balears fa Ciència”, sempre a favor de la divulgació científica i la conservació del medi ambient i els nostres ecosistemes.

 

 - Reviure Tofla

La plataforma ciutadana lluita per protegir la Serralada de Bellveure i l’antic predi de Tofla i aturar la pedrera de Ca'n Negret explotada per CEMEX amb el beneplàcit de les institucions. També s'oposen al projecte de reindustrialització de Lloseta.

 

 - Son Bonet Pulmó Verd

La plataforma veïnal del Pla de na Tesa ha defensat mantenir el prat de Son Bonet com un espai d’ús comunitari i pulmó verd, en contra dels plans d’AENA de fer-hi una instal·lació solar, malgrat que la podia fer perfectament dins l’aeròdrom. Renovables sí, però així no.

 

- S'Obrador

El projecte de S’Obrador, impulsat per l’Associació de Producció Agrària Ecològica de Mallorca (APAEMA), és una espai de transformació de preparats vegetals (empotats, envinagrats, sucs pasteuritzats, salses, cremes, etc.) a disposició del petits productors ecològics, que també pot servir per a assajar nous projectes alimentaris.

 

- Terranostra

La cooperativa Terranostra ha obert el primer supermercat cooperatiu de Mallorca, que majoriràtiament ven productes agroecològics i locals.

 

Ciments

 

- AENA

L’empresa gestora dels aeroports espanyols segueix apostant per l’explotació sense límits de les seves infraestructures a Mallorca, aprovant una ampliació encoberta de l’aeroport de Palma per arribar als 30 milions de passatgers anuals, i en paral·lel, ocupant amb una planta energètica l’espai verd de Son Bonet.

 

- Bartomeu Jover, batle d'Estellencs

El batle d’Estellencs impulsa un nou planejament urbanístic del municipi que desfigura per complet aquest poble de la Serra, amb creixements prevists fora de mida i nous grans aparcaments a costa de destruir marjades i hortals.

 

- Hotel Formentor

Els nous propietaris de l’Hotel Formentor, el fons andorrà Ermin Capital, pretén escometre una ampliació de les instal·lacions a través de llicències fraudulentes que incompleixen la normativa urbanística de Pollença.

 

- Projecte de reindustrialització de Lloseta "Power to Green Hydrogen Mallorca"

Amb l’excusa de l’hidrogen verd, des del Govern de les Illes Balears s'aprova un megaprojecte liderat per Acciona, Cemex i ENEAGAS que no fa altra cosa que continuar explotant l’espai de la cimentera i la pedrera de Can Negret, al que se li afegeixen noves instal·lacions (com ara una planta d'àrids).

 

- Virgilio Moreno, batle d'Inca

El batle d’Inca lidera la campanya per la nova “Variant Nord” de la ciutat, que no és més que una nova carretera que destrossaria la zona rural del nord del municipi: més asfalt, cotxes i paisatges fets malbé per sempre. 

 

- Xavier Ramis, director de Ports IB

El Pla de Ports que ha presentat l’ens públic autonòmic proposa la construcció de marines seques, rampes i plataformes de ciment a primera línia de la mar, per afavorir el turisme nàutic i la privatització de l’accés a la mar en detriment dels usuaris habituals d’embarcacions de petita eslora. Tot plegat, un despropòsit. 

 

Vota ara un màxim de 3 candidats a premi Alzina i un màxim de 3 candidats a premi Ciment

 

 

El GOB i TU


 

 

Enviant aquest formulari declaro que he llegit i accepto la política de protecció de les dades personals que (en el seu cas) aquí he facilitat.