42a edició del Premis Alzina i Ciment

El GOB-Mallorca atorga anualment els premis Alzina i Ciment en reconeixement a les persones o entitats que han destacat per la seva contribució positiva o negativa al medi ambient.

Et convidam a l'acte de liurament, gratuït, que tindrà lloc el proper dimecres 14 de desembre a les 20h al Teatre Municipal Mar i Terra, on descobrirem als guanyadors d'enguany.

Els premiats (3 per a cada categoria) es trien per votació popular per part dels nostres socis i simpatitzants. Si encara no has votat, et convidam a participar!

Enguany els candidats són aquests:

 

Alzines

 

- Associació en Defensa dels Paisatges d'Estellencs

Per la seva oposició al Pla General d'Estellencs i apuntar les intencions desenvolupistes en un municipi al cor de la Serra de Tramuntana.

 

- Amics de la Terra

Per la seva trajectòria i feina en defensa de la terra i la conscienciació ecologista a Mallorca.

 - Juventud x Clima - Fridays for Future Mallorca

Per la seva empenta renovada en la lluita contra el canvi climàtic i l'expansió de la consciència ecologista entre els més joves.

 

 - Laboratori Interdisciplinari sobre Canvi Climàtic de la UIB (LINCC-UIB)

Per haver esdevengut en poc temps un referent acadèmic i dotar la lluita contra el canvi climàtic a les Illes d'eines d'anàlisi i projecció innovadores i plurals.

 

- Estimam Son Sardina

Per la seva lluita per a preservar el poble de Son Sardina i la mobilització contra la futura urbanització prevista al nou PGOU de Palma.

 

- Plataforma contra els megacreuers

Per la seva lluita activa basada en l'anàlisi i obtenció de dades pròpies, la mobilització i la incidència política en relació a la política de megracreuers al Port de Palma.  

 

Ciments

 

- AENA

Per la seva repetida i insistent contribució a la massificació de Mallorca i a l'escalfament global, i la voluntat d'ampliació de l'operativitat de l'aeroport malgrat l'oposició de societat civil i institucions de la nostra terra.

 

- Autoritat Portuària de les Illes Balears

Per la política relativa als megacreuers al Port de Palma que, tot i haver-se acordat un límit de nombre màxim de creuers al dia, continua preveient incrementar aquest turisme a costa de la ciutat, la salut pública i la contaminació que generen.

 

- Ajuntament de Pollença

Per la seva actuació en matèria urbanística en relació a les obres de l'Hotel Formentor.

 

- Fundació Mallorca Turisme

Per la seva política d'intensificació i promoció turística malgrat l'escenari d'emergència climàtica i les evidències de saturació i vulnerabilitat que implica donar continuïtat a les polítiques d'increment de turistes, lluny de qualsevol concepte de sostenibilitat.

 

- Sector de les pedreres i graveres

Per donar continuïtat a projectes d'explotació de pedreres i graveres, sovint sota el paradigma de la "restauració". En aquests darrers anys hem vist com es renoven permisos, es reactiva activitat i en alguns casos, via projecte de restauració - com és el cas de sa Garrigueta Rassa i Can Rosselló, es plantegen projectes de magnituds megalòmanes a més de 30 anys vista i que no té garantida la seva viabilitat, ni ambiental ni operativa, pretenent un nou un negoci a costa del territori i els entorns habitats d'aquestes explotacions mineres que ja s'han patit durant anys-.

- Formacions municipals i grups parlamentaris de MÉS, PODEM i PSOE

Per l'esmena presentada a la tramitació de la Llei per a la Conservació dels Espais de Rellevància Ambiental, per tal de fer, via llei, un aparcament al sòl rústic perifèric del Parc de Llevant, en uns terrenys propietat de l'actual explotador de l'aparcament il·legal de Cala Agulla.  

 

Vota ara un màxim de 3 candidats a premi Alzina i un màxim de 3 candidats a premi Ciment

 

 

El GOB i TU


 

 

Enviant aquest formulari declaro que he llegit i accepto la política de protecció de les dades personals que (en el seu cas) aquí he facilitat.