Asio otus o asio flammeus?

Estudi i conservació dels aucells a les Illes Balears
Respon
Avatar de l’usuari
Andreu Ortiz
New member
Entrades: 2
Membre des de: dj. feb. 20, 2014 2:27 pm

Asio otus o asio flammeus?

Entrada Autor: Andreu Ortiz »

Bon dia,
Som visitant asidu d'aquest fòrum per estar al dia de la realitat ornitològica més propera, no havia escrit abans però sempre hi ha una primera vegada. Enhorabona a tothom què aporta continguts i coneixements.
Després de aquesta introducció, vos coment:
Ahir a la nit a la plaça que hi ha entre el carrer palau reial i la costa de la Seu vaig observar el què semblaba un mussol banyut posar-se al gran arbre qui hi ha a la plaça (crec què és de la família dels ficus). M'hi vaig acostar i el vaig observar durant 1 minut llarg, fins què s'incomodà i va arrancar vol. Durant tot el temps no vaig apreciar les "banyes" carcaterístiques del asio otus (què ja he observat en altres ocasion) i diría què semblava un poc més gran què en anteriors observacions.
Quins trets característics diferencien les dues especies més enllà de les "banyes" i el cant (no va fer cap renou)? Existeixen cites anteriors de mussol emigrant a ambients urbans?
Salut a tots
Avatar de l’usuari
Gil Panadés
Member
Entrades: 202
Membre des de: dc. gen. 09, 2008 8:45 am

Entrada Autor: Gil Panadés »

Uep Andreu! Content de veuret per aqui!...no te puc ajudar massa, peró segur que hi ha qualque element per aqui que te podrá aportar cosa!
Salut!
Gil
Avatar de l’usuari
Pere Vicens
Member
Entrades: 696
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 4:01 pm
Ubicació: Inca

Entrada Autor: Pere Vicens »

Bon vespre, Andreu, bon vespre a tots i a totes.

Pens que el més probable és que es tracti d'un mussol reial. L'hivern, el vespre i una zona habitada en són característiques d'aquesta espècie. L'altra és, sobretot, migrant; bàsicament diürna i quasi exclusiva de zones obertes.

A vegades, si no està alarmat, és difícil veure-li les "banyes" al mussol reial... i la mida pot augmentar si estufa les plomes.

No et puc dir res més...

Pere
Avatar de l’usuari
Andreu Ortiz
New member
Entrades: 2
Membre des de: dj. feb. 20, 2014 2:27 pm

Entrada Autor: Andreu Ortiz »

Moltes gràcies Pere!
Respon