Obres al torrent d'Esporles

Estudi i conservació de la flora de les Illes Balears
Respon
Avatar de l’usuari
Joan Rita
Member
Entrades: 153
Membre des de: dt. gen. 08, 2008 5:30 pm
Ubicació: UIB
Contacta:

Obres al torrent d'Esporles

Entrada Autor: Joan Rita »

Hola!

Tenc la sort de viure a Esporles i de circular cada dia pel costat del torrent que passa pel poble fins la carretera de Valldemossa. Des de fa uns mesos que s’estan fent obres al torrent per portar les aigües brutes d'Esporles fins la depuradora de... ¡Sant Jordi! que es troba a 16 km en linia recta.
Fins ara hi havia una depuradora al poble que no funcionava gaire bé i que llançava les aigües mal depurades al torrent. La solució que s’ha adoptat és: destrossar completament el torrent i els seus marges amb maquinaria pesant per a “protegir-lo” i evitar que pugui contaminar-se. En aquest moment el torrent fa plorera: el llit arrasat, els marges destruïts, la vegetació arrabassada, i les obres no han acabat (tinc por de que qualsevol moment apareguin les formigoneres).
Segurament la depuradora necessitava ser renovada, però no calia gastar tan de doblers i destruir tant per a fer una “actuació ambiental”.
Com continuïn fent mes actuacions ambientals d’aquestes ens quedam sense illa.

Vagi bé.

Joan Rita
Avatar de l’usuari
Joan Bibiloni
Member
Entrades: 493
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 9:36 pm
Contacta:

Entrada Autor: Joan Bibiloni »

Tens molta raó, Joan.

Avui he passat pes torrent d´Esporles i he vist es desastre que han fet o que estàn fent. Es pocs arbres i arbust que han deixat estàn caig no caig amb ses arrels tallades. Segurament ara faràn lo que tu has dit: unes bones parets de formigó a cada costat de torrent i una bona encimentada al llit, de manera que ses plantes de ribera ja no tendràn on viure i s´aigua des torrent ja no es podrà filtrar cap als rius subterranis i es perdrà tota a la mar.

A poc a poc cada dia perdem un trocet de natura. Ja en queda tan poca!!! Sa gallineta d´ous d´or està cada vegada més malalta i aviat ja no pondrà ous. Però no hi ha problema, han trobat una nova granja de gallinetes joves al Carib i cap allà van es doblers. En lo darrer que pensen és en invertir un sol euro en sa conservació de lo poc natural que queda a ses Illes. I quan ses gallinetes d´ous d´or caribenyes ja no els ponguin ous, en cercaràn de joves i sanes a Africa, que encara no estàn explotades. I aquí quedaràn es nostres descendents, sense gallineta, sense natura, amb tot molt "net", ben encimentat i asfaltat i lògicament amb sos camps de golf convertits en deserts, perque ja no seràn rentables ni hi haurà aigua per a regar-los. Total, ses plantes son brutor, ses orquídies de prat son floretes inutils que només interessen a quatre ma....etes, ets animals selvatges son "alimanyes"..... I ses cabres son tan guapes i tan rentables.

Joan
Avatar de l’usuari
Joan Rita
Member
Entrades: 153
Membre des de: dt. gen. 08, 2008 5:30 pm
Ubicació: UIB
Contacta:

Entrada Autor: Joan Rita »

Gracies Joan, una descripció impecable. La meva decepció per la política ambiental del Govern és total i absoluta. Un abraçada.
Avatar de l’usuari
biel servera
Member
Entrades: 310
Membre des de: dg. març 08, 2009 8:23 pm

Entrada Autor: biel servera »

Joan, crec que no li hem fet el cas que es mereixia el teu misatge. No se si sira la calor o que, pero la veritat es que te tela.
Tambe pot ser que com que en fan un parell a diari a poc a poc ja ens anam acostumant... esperem que no!
Ni que sigui per seguir informats, estirem pendents del tema.
Salut
Biel
Avatar de l’usuari
david
Member
Entrades: 15
Membre des de: dv. jul. 25, 2008 11:14 pm

Entrada Autor: david »

amb lo guapo que era es torrent amb tota se vegetacó de rivera bordetjant-lo i se destrosa que han fet, amb un poc de sort d'aqui a un parell d'anys pero ja haura tornat a se normalitat no? ara que si l'encimenten fotut s'asunto... :/
David Llompart.

"Solo hay dos cosas infinitas, el universo y la estupidez humana y de lo primero no estoy seguro." Albert Einstein.
Respon