Petició de vigilància (2)

Estudi i conservació de la fauna vertebrada (no aus) a les Illes Balears
Respon
Avatar de l’usuari
Pere Vicens
Member
Entrades: 696
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 4:01 pm
Ubicació: Inca

Petició de vigilància (2)

Entrada Autor: Pere Vicens »

Hola de nou...!

Aquest llarg missatge anterior em va molt be per contar-vos que fa dues setmanes descobrírem "per casualitat" la venda per Internet d'exemplars de Trochloidea claudinae, un raríssim caragol endèmic de la península de Formentor... per 10 euros cada un...!!

Mirant una mica, detectàrem que a la mateixa plana estaven a la venda 3 endemismes menorquins i 3 de mallorquins.

La plana era aquesta http://www.shellauction.net

Ho posàrem en coneixement del SEPRONA i de la CMA... i al cap de 5 dies, ja havien localitzat el propietari i la plana web estava "no funcional".

No sé el què passarà amb el propietari (un espanyol), però hem de tenir present que mentre molts de nosaltres estem intentant treure dades i estudis per conèixer millor la natura i els seus enigmes, alguns personatges sense cap escrúpol estan venent el patrimoni natural... a 10 euros la peça...

Si trobeu, per Ebay o per altres possibilitats comercials, la venda d'alguna espècie d'invertebrat, poseu-vos en contacte de manera discreta amb el GOB... i ja s'actuarà com pertoqui.

Pere
Avatar de l’usuari
Xavi
Member
Entrades: 583
Membre des de: dc. gen. 09, 2008 11:08 am
Ubicació: a ca meva

Entrada Autor: Xavi »

Efectivament existeix per desgràcia una expoliació de caragols. La llàstima és que no només s'en duen closques buides si no també exemplars vius i això està fent molt de mal a les poblacions locals. Ja fa estona vaig avisar de que la Xerocrassa claudinae es podia aconseguir per internet per uns 8-10 euros. Aquesta espècie es troba catalogada però és casi imposible controlar aquest negoci. També es pot comprar fins i tot el ferreret, encara que aquests són criats en captivitat i no xpoliats directament.
Xavier Canyelles.

"Entomos & Malakos"
Avatar de l’usuari
Samuel Pinya
Member
Entrades: 211
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 5:12 pm
Ubicació: AEN

Entrada Autor: Samuel Pinya »

Està clar que és mal de controlar aquest negoci, però tot el que sigui aportar el nostre granet d'arena carregant-mos algun d'aquest traficants crec que és bo.

A més després de tomar o destapar un d'aquests traficants et quedes més a ple....

Au, com diu en Pere, tots a l'aguait, però amb discreció

Una aferrada

Sam
Respon