Mapache per la Serra

Estudi i conservació de la fauna vertebrada (no aus) a les Illes Balears
Respon
Avatar de l’usuari
Paratge Serra Tramuntana
Member
Entrades: 62
Membre des de: dc. ago. 19, 2009 7:03 am
Contacta:

Mapache per la Serra

Entrada Autor: Paratge Serra Tramuntana »

Bones a tots.

Fent tasques de seguiment de carnívors i porcs assilvestrats amb fototrampes hem detectat un mapache (Procyon lotor) per la zona de Planícia.
Ens agradaria que si sentiu de qualcú que n'hagi vist per els voltants o a qualsevol altra banda de la Serra ens ho comuniqui al paratge natural(spina@espaisnb.caib.es) o bé que contacti amb el SPE.

Ja només ens faltava això. No és el primer que es veu per la Serra, com a mínim que tengui constància, però la veritat emprenya un poc que les poses per a fotografiar porcs, marts i genetes. I que a les fotos surtin 10.001 cabres, una dotzena de porcs, 1 moix, 1 mapache, 0 marts i 0 genetes (lo de les cabres era una exageració, pero hi havia una barbaritat).

En fi, ja ho sabeu, si en sabeu rés o en veis (si teniu sort), vos agrairiem molt que ens ho faceu saber.


Una aferrada

Sam
Paratge Serra Tramuntana l’ha editat per darrera vegada el dia: dc. ago. 19, 2009 2:35 pm, en total s’ha editat 1 vegada.
Avatar de l’usuari
jaume adrover
Member
Entrades: 308
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 3:57 pm

Entrada Autor: jaume adrover »

Hola

Un caçador me va comentar que en va agafar un amb una moixera (abans es deien geneteres) l'any 2001, crec que era aprop del Barranc de Xorrigo. Un poc enfora, però sols tenia noticia d'aquest.

Salut

Jaume
La vit-ta é la que trabaha, el cuerpo é un bulto.
Avatar de l’usuari
Samuel Pinya
Member
Entrades: 211
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 5:12 pm
Ubicació: AEN

Entrada Autor: Samuel Pinya »

La veritat és que la cita és interessant ja que la cita més antiga que teniem constància era de 2006.

Gràcies Jaume.

Una aferrada
Avatar de l’usuari
Pere Llofriu
Member
Entrades: 133
Membre des de: dv. abr. 18, 2008 4:48 pm

Entrada Autor: Pere Llofriu »

“S’altra dia” se’m va acostar una senyora tota desconsolada... que si li podia fer un favor... (!)
Li havia fugit la fura... que si la trobava, que vivia “allà” i que m’estaria molt agraïda...

Jo vaig quedar sense polsos. Feia anys que no sentia a parlar de fures. Després vaig veure un reportatge per la tele on resultava que tenir fures és “lo darrer”... hi ha un club d’amics de les fures i s’ho passen d’allò més bé contant-se les experiències, emocions i aventures de tenir una fura per dins el pis.

Ignor si també hi ha uns “amics del mapaches” o “amics de les serps”. No m’estranyaria gens, ni hi tendria res a dir, si aquests bitxos fossin de granja i no els treiessin mai del pis.

Però tractant-se d’un perill potencial per a l’ecosistema, i tractant-se d’un tema que ja es va tractar fa uns trenta anys, i no devia esser la primera vegada i, sobretot, no hem avançat gens. És un dels botons de mostra de què molts problemes no s’ataquen a l’origen.

*****

Els fets exposats són reals, la resta, una reflexió de filosofia domèstica. Per favor que ningú no hi vegi res particular.
Avatar de l’usuari
Paratge Serra Tramuntana
Member
Entrades: 62
Membre des de: dc. ago. 19, 2009 7:03 am
Contacta:

Entrada Autor: Paratge Serra Tramuntana »

Si, Pere això de les fures ha agafat bastant fort. (De fet a alguns estats dels EEUU ha passat a esser la primera mascota per davant del ca i el moix). Es venen com a rosquilles, sort que es venen amb microxip.

Però alerta no t'enganis que això del microxip és un doi com una casa.

Fa dos anys, vaig recollir una fura atropellada (morta) i li vaig passar el lector i mira per on duia microxip, vaig passar la dada al col·legi de menescals (a través d'un menescal) i hem digueren que no existia aquest microxip al registre. Es a dir que de la tenda surten amb microxip, però fins que no van al veterinari (cosa molt rara entre els "humans" que habiten el planeta excepte que li falti una cama o l'animal estigui mig mort) no s'enregistra l'animal a la base de dades, per la qual cosa això no serveix de rés.

Però bé com dius molt bé això és un tema que s'ha de tractar d'arrel.

P.D. De moment continuem sense notícies del mapache que varem fotografiar el mes de juliol, esperem que des de la CMA es faci resò als media i la gent estigui un poc més a l'aguait a veure si hi ha més observacions.

Una aferrada

Sam
Respon