Corbs electrocutats

Estudi i conservació dels aucells a les Illes Balears
Respon
Avatar de l’usuari
jaume adrover
Member
Entrades: 308
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 3:57 pm

Corbs electrocutats

Entrada Autor: jaume adrover »

Bones

marxant una racció de cadàvers:

El passat divendres, revisant un safareig a la marina de Llucmajor varem trobar 5 corbs que fan cara d'haver-se enrampat a torres elèctriques. Un Agent de Medi ambient els ha recollit per comprovar que realment estan fregits i no enverinats. A veure si puc penjar les fotos...eren fresquets de pocs dies la majoria.

Imatge

Imatge

En principi aquest tipus de torre no provoca electrocucions. A més un corb estava davall la torre amb estat de xoc, viu, i va fugir volant, malmenat però va prendre el vol

Imatge

Imatge

I aquest transformador fins i tot es va corregir fa 6 anys a rel de localitzar-hi una milana i alguns esparvers (hie pen).

Imatge

Res, en total 8 corbs a 11 torres revisades. No m'explic com en queda cap. Mentre GESA va revisant i corregint torres gràcies al programa Avilínia que va posar en marxa la Conselleria de Medi Ambient i on participa el GOB, es fan noves línies arreu. Una contradicció. Pot ser són segures per la majoria de rapinyes, però el corb probablement veurà (veu) incrementada la seva mortalitat. Per això els nius ocupats en el període Atles dels aucells nidificants de Mallorca 2003-2007 les colles localitzades crec que no arriben a 50 colles.

Salut

Jaume
jaume adrover l’ha editat per darrera vegada el dia: dj. set. 17, 2009 7:30 pm, en total s’ha editat 1 vegada.
La vit-ta é la que trabaha, el cuerpo é un bulto.
Avatar de l’usuari
Carlota Viada
Member
Entrades: 117
Membre des de: dt. gen. 08, 2008 12:08 pm

Entrada Autor: Carlota Viada »

Buff... quina llàstima d'animals! i la població mallorquina... lo mateix.
Crec que s'impossa fer algo seriòs sobre el corb a Mallorca, localització de parelles territorials i identificació i remediació de les amenaçes (no hauria de ser difícil modificar les especificacions del projecte Avilínia, no?).
L'Atles pot ser una bona referència, però crec que apart de detectar parelles de corb territorials s'hauria de confirmar si crien o no.
Molt mal rollo me deixa el missatge i les fotos...
Carlota
Avatar de l’usuari
jordi muntaner
Member
Entrades: 523
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 5:08 pm

Entrada Autor: jordi muntaner »

Hola a tots,

Com comenta en Jaume, els problema és que linies de nova construcció, que en principi son inòques pels rapinyaire, continuen electrocutant als corbs. Això ocorr perqué al corb li agrada ficar-se per dintre de l'estructura de la torre i s'electrocuta amb molta més facilitat. En aquest tram de mitja tensió que te uns 800 metres han mort sis corbs en molt poc temps. S'ha de dir que a aquesta finca hi ha tal quantitat de menjar que atreu a molts de corbs i a molts de rapinyaires. Haurà que intentar informar a la companyia elèctrica d'aquest problema amb torres de nou disseny.

Salut,

Jordi
Avatar de l’usuari
Joan Vicenç
Member
Entrades: 680
Membre des de: dl. abr. 14, 2008 9:17 pm
Ubicació: Alaró
Contacta:

Entrada Autor: Joan Vicenç »

Que els corbs són beneits i que per això s'electrocuten a mi no em convenç gaire. Perquè no optar amb una denúncia per imprudència greu contra aquesta companyia?
Avatar de l’usuari
Paratge Serra Tramuntana
Member
Entrades: 62
Membre des de: dc. ago. 19, 2009 7:03 am
Contacta:

Entrada Autor: Paratge Serra Tramuntana »

Hi ha cap estima o dades reals de mida de població de corbs a Balears?
Es coneix la seva tendència?

Una aferrada?
Paratge Serra Tramuntana l’ha editat per darrera vegada el dia: dc. set. 23, 2009 2:38 pm, en total s’ha editat 1 vegada.
Avatar de l’usuari
Xavi
Member
Entrades: 583
Membre des de: dc. gen. 09, 2008 11:08 am
Ubicació: a ca meva

Entrada Autor: Xavi »

Els corbs no són gens beneits, tot el contrari. El que passa que modificar totes aquestes torres suposa dobers i feina. De totes maneres no entenc la protecció del corb a Mallorca, a vegades es maten expresament i d'altres salta la preocupació dels exemplars trobats morts.
Xavier Canyelles.

"Entomos & Malakos"
Respon