Corbs

Estudi i conservació dels aucells a les Illes Balears
Respon
Avatar de l’usuari
Francesca
Member
Entrades: 38
Membre des de: dl. juny 29, 2009 9:55 pm
Contacta:

Corbs

Entrada Autor: Francesca »

Bones! aquesta és la meva primera aportació, aprofit per saludar a tots els forers, i molts d'anys a tots els Tonis i Tonines.
Avui pel matí he contat una seixantena de corbs que han passat per Capdepera, han atravessat el poble,per sobre del castell cap a s'Heretat (Canyamel), mai n'havia vist tants de plegats!!
salut.
Avatar de l’usuari
jaume adrover
Member
Entrades: 308
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 3:57 pm

Entrada Autor: jaume adrover »

Molt interessant (pels raros que ens in teressa aquesta espècie).
Era molt prest? pot ser hu hauria un dormidor aprop.

Salut

Jaume
La vit-ta é la que trabaha, el cuerpo é un bulto.
Avatar de l’usuari
Antonio Bauza
Member
Entrades: 113
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 8:34 pm

Entrada Autor: Antonio Bauza »

Estimats companys:
Parlant de corbs:
Ahir diumenge dia 17/01/10 al pla de la Finca de Son Moragues (Valldemossa) arribarem a contar 42 exemplars volant junts eren les 16 hores.
També voldria fer menciò a un reportatge que vaig veure per la tele de un corb que millora l' eina que les moneies empren per treure les termites de dins els forats amb un bastonet.
Aquest exemplar de corb feia am el bec emprant una rama amb un brotet un petit ganxo que introduia dins un forat i treia els cucs engeinxats eren grosos com els de banyarriquer per despres menjar-los.
Una eina tan sofisticada com aquesta deien al reportatge que no l'havien vista fer mai a cap altra animal.

Salut
Toni Bauçà
Avatar de l’usuari
Francesca
Member
Entrades: 38
Membre des de: dl. juny 29, 2009 9:55 pm
Contacta:

Entrada Autor: Francesca »

Un animal molt interessant, sí. Ahir diumenge quan els vaig veure no era massa prest, devien ser prop les 12 del migdia, primer en passaren una dotzena passats uns minuts dues parelles i al final l'esbart més gros d'uns 40 exemplars, per aquesta zona son habituals, però només en veia dues o tres parelles, no tants com aquesta vegada!, estaré un poc al corrent a veure que passa aquests dies

salut
Avatar de l’usuari
Pere Vicens
Member
Entrades: 696
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 4:01 pm
Ubicació: Inca

Entrada Autor: Pere Vicens »

Hola...!

El passat 27 o 28 de desembre anàrem a l'ermita de Betlem. Devers les 17:00 ens passaren uns 60 corbs en esbarts renouers. Venien de la zona de Ferrutx-Colònia de Sant Pere i anaven en direcció a Aubarca.

Per si serveix...

Pere
Avatar de l’usuari
Jordi Amengual
Member
Entrades: 151
Membre des de: dt. gen. 15, 2008 11:47 pm

Entrada Autor: Jordi Amengual »

UEI a tots/es, benvinguda Francesca

Idò jo ahir dematí a Palma vaig veure com passava una parella volant sobre el camp de l'At. Balears, devien ésser de la subespècie Corvus balearicus....

Salut i força
Avatar de l’usuari
Gil Panadés
Member
Entrades: 202
Membre des de: dc. gen. 09, 2008 8:45 am

Entrada Autor: Gil Panadés »

Per damunt on visc jo entre Festival park i Sta Maria, cada dia sen veuen passar entre 25 i 40 exs. direcció al dormider de Sa COmuna de Bunyola, Es Cabás...etc
Pareix q hi ha una població significativa a l´illa per el que dieu...
G
Avatar de l’usuari
Cati
Member
Entrades: 455
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 5:57 pm
Contacta:

Entrada Autor: Cati »

Com be diu na Francesca, per la zona de s'Heretat se'n veuen sovint una o dues parelles de corbs. També a la zona de Can Patilla i Son Jaumell (Capdepera) és freqüent veure entre 2 i 6 individus. Però on se veuen freqüentment concentracions de corbs és a la zona s'Aubarca (Parc Natural de Llevant) i a la zona de s'Ametlerà (entre el puig Farrutx i el Puig del Pare d'Artà), just davora el creuer de la Colònia de Sant Pere.

Cati

P.D. Ja era hora de tenir-te al fòrum, Xisca!!!! ;-).
Avatar de l’usuari
gustavo e.
Member
Entrades: 49
Membre des de: dt. oct. 07, 2008 9:08 pm

Entrada Autor: gustavo e. »

El sabado por la tarde dos cuervos llevando ramas continuamente a una cueva de unos acantilados en la Serra de Garrafa-Andratx no muy lejos de la torre de vigilancia de incendios, estaban bastante entretenidos y con una rasca que pelaba¡
Avatar de l’usuari
Francesca
Member
Entrades: 38
Membre des de: dl. juny 29, 2009 9:55 pm
Contacta:

Entrada Autor: Francesca »

Ahir al matí vaig poder presenciar una escena no molt agradable, una parella de corbs (que cada matí solen passar per ca meva, desde el castell de Capdepera cap a s'Heretat devers les 10 del matí) a la finca de son Favar, ja s'havien fotut els ulls i les butzes de dos mens acabats de neixer, supòs que ja nasqueren morts, l'ovella ajaguda al terra, sense bel·lar ni res, supòs que estava malalta, avui ja era morta i els corbs tornaven tenir menjua...la natura com sabem també té un caire bastant cruel... però tothom ha de menjar ( i aquests de moment no van al Super...)

Salut i força
Avatar de l’usuari
Llorenç
Member
Entrades: 46
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 7:06 pm
Ubicació: Ciutat
Contacta:

Entrada Autor: Llorenç »

Hola,
Avui matí 14 Corvus corax, corbs,
sobrevolant Sant Miquel de Montuïri.

Salut i bona nit.
Llorenç.
Llorenç l’ha editat per darrera vegada el dia: dj. març 18, 2010 10:43 pm, en total s’ha editat 1 vegada.
Llorenç Roig
llroigt@gmail.com
llroigt@hotmail.com
FORA ELS PREPOTENTS!!!
Avatar de l’usuari
GOB-ornitologia
Member
Entrades: 71
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 8:53 pm
Ubicació: Mallorca

Entrada Autor: GOB-ornitologia »

Hola Francesca,

molt interessant aquesta observació que comentes. La possibilitat d’atacs de carronyaires sobre animals encara vius ha estat objecte de pol·lèmica els darrers anys i en el cas dels corbs des de sempre. Els corbs no son estrictament carronyaires, son grans oportunistes. Si aquesta imatge que tu vas veure l’hagués vista l’amo dels mens ràpidament hagués vinculat la mort dels petits amb la presència dels corbs i la seva conclusió: els corbs han mort els mens. Pel que comentes (la mare tombada i morta al dia següent) pareix clar que el part devia ser molt complicat i no va anar bé i els números que els mens haguessin nascuts morts o moribunds molt alt.
Està documentat l’atac de corbs a animals domèstics recent nats encara vius, però pareix que és un fet excepcional i també pareix que és un fet après per individus concrets fruit de l’atzar ja que els corbs baixen a menjar les bosses i altres restes dels parts. El fet de que en determinats ramats neixin tots els mens en uns pocs dies (degut a que donen els mascles també els mateixos dies per després vendre els mens tots a la vegada) sembla que es determinant, ja que ajuda a que se concentrin els corbs i que pugi haver problemes. El normal, no obstant, és que els corbs mengin els animals que han nascut morts o malalts cosa gens estranya per cert.
Però per molt que ens pugi parèixer un espectacle cruel el veure uns corbs menjant el ulls o les butzes d’un petit xotet mort, la realitat és que el paper que juguen aquestes aus a la natura és molt important i necessària i ha de ser respectada i defensada. L’any passat, per exemple, l’administració va eliminar un grup de corbs per aquesta raó a Mallorca. Imagino que la mort dels corbs va ser conseqüència de fets perfectament documentats, en qualsevol cas al meu parer davant el mínim dubte sempre seria preferible subvencionar els danys causats.
Desgraciadament les accions per evitar la mort de determinades espècies en perill que podrien estar ajudant de retruc també als corbs, no ho acaben de fer, especialment pel que fa a l’electrocució. Les notícies que m’arriben és que moren molts de corbs encara a les esteses elèctriques.
Ja se que mes d'un s'endurà les mans al cap, però jo trobo a faltar els corbs, haurien de ser omnipresents al nostre espai, aquest es el seu paper.

salut!

Manolo
Avatar de l’usuari
Francesca
Member
Entrades: 38
Membre des de: dl. juny 29, 2009 9:55 pm
Contacta:

Entrada Autor: Francesca »

Noltros també tenim ovelles, i el meu sogre (home gran observador i respectuós amb totes les criatures de l'entorn) té el seu propi sistema per evitar que els corbs s'acostin als mens. Just acabats de neixer els hi ferma un brí de pauma (som de Capdepera) pel coll i els corbs no s'acosten.

Vaig comprovar que aquella ovella de que parlava, l'endemà encara no era morta ara ja sí, ha passat quasi una setmana i encara és allà i els menets també, amb la resta de guarda que pasturen, això és molt aprop de la carretera i demostra una deixadesa total per part de l'amo de no retirar els restes d'aquest animal.

Salut!
Respon