hola,
diumenge dia 28 hi havia una Oenanthe oenanthe (coablanca) femella a les vinyes de Mortitx. Juntament amb els esbarts de verderolins i passerells també hi havia un gran nombre de coa-roges Phoenicurus phoenicurus amb alguns coa-roges de barraca Phoenicurus ochruros i rupits. Vora la caseta del refugi dos tords voltaven per una basseta que hi ha just devora. Més amunt hi havia algun ull de bou.
És peculiar veure els dos tipus de coa-roges junts, no hi deuen estar gaires dies. Aquí van algunes fotos:
Hola Magda,
¿Tens més fotos de l'oenanthe? Me sembla que podria tractar-se d'una femella de Oenanthe hispanica però més fotos ajudarien. ¿Que pensau al.lots?
Casi no tiene lista superciliar, mancha más oscura en las auriculares y franja pectoral más marcada en los extremos...pero.
Podría ser cosa de la posición del pájaro o de la luz. Si, Magda si tienes más fotos ponlas.
Ayer en cabrera había al menos 3 ejemplares distintos de Oenanthe hispanica según Cristina y Manis.
UN ABRAZO
JOSE LUIS MARTINEZ
Jose Luis Martinez l’ha editat per darrera vegada el dia: dt. març 30, 2010 7:43 am, en total s’ha editat 1 vegada.
Sí, pareix una femella d'O.hispanica. Però de vegades una única foto pot confondre, estaria bé veure'n d'altres.
Amor, alenteix-te. El final mai és tan divertit com l'inici. Per favor, continua essent un infant en algun lloc del teu cor.
Original of the species, U2
Enhorabuena!!! Yo nunca vi una. Curioso lo del diseño de la cola; apenas esa lista negra en la primera foto, frente a un lateral totalmente blanco en el caso de la gris, la delata, ¡que curioso!, porque si no es por ese detalle que se ve claro en la guía Svensson, yo no sabría diferenciarlas. A partir de ahora tendré que fijarme más cuando vea una collalba. Buena captura.
Saludos.
Juanjo.
No hay nada en lo que las aves difieran más de los humanos que en la forma en la que pueden construir, y dejar el paisaje tal como estaba antes. Robert Lynd.
moltes gràcies! estic molt contenta d'haver-la vist. Ja estava emocionada pensant que era una oenanthe oenanthe, perquè no n'havia vist mai cap. ..Ha estat casualitat, però bé... Moltes gràcies a tots per identificar-la i tota la informació que heu donat, no era capaç de veure la diferència amb els dibuixets de la guia. Això anima!
Esta tarde un macho precioso de collalba gris, Oenanthe oenanthe, plantada sobre el cesped del golf de Son Muntaner. Que pena que no llevaba la cámara. Saludos. JJ.
No hay nada en lo que las aves difieran más de los humanos que en la forma en la que pueden construir, y dejar el paisaje tal como estaba antes. Robert Lynd.