Sortida caixes niu i collybita

Estudi i conservació dels aucells a les Illes Balears
Respon
Avatar de l’usuari
Cristina
Member
Entrades: 150
Membre des de: dt. gen. 08, 2008 1:41 pm
Ubicació: Port de Sóller
Contacta:

Sortida caixes niu i collybita

Entrada Autor: Cristina »

Bones,
avui matí una vintena de persones hem fet la visita que estava prevista a les caixes niu del Camí des Correu, a Esporles.
Després d'una explicació introductòria sobre les caixes i el projecte de seguiment que s'està duent a terme, hem començat, tira a tira a pujar pel camí.
Hem pogut voure diferents estadis de la reproducció dels ferrerico i ferrerico blau: inicis de construcció, nius acabats amb ous començats a covar, femelles incubat, polls acabats de nèixer i també polls de 6 dies d'edat. Fins i tot una caixa amb un niu de passaforadí finalment no ocupat, una feinada!
També hem pogut gaudir dels cants dels ferrericos, pinçans, busqueret de capell, passaforadí... I de dos ull de bou (P. collybita)!!
L'any passat durant alguna de les visites a les caixes també poguérem sentir aquesta espècie cantant, de la que es va confirmar la cria a la zona de Son Creus el 2008. A veure si enguany tenin alguna sorpresa més.

Per part meva ha estat una sortida molt profitosa sobretot per l'interès i les ganes de conèixer aquestes espècies que heu posat tots!

Gràcies per participar.

Cristina.
Avatar de l’usuari
jaume adrover
Member
Entrades: 308
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 3:57 pm

Entrada Autor: jaume adrover »

Hola Cristina i tots

El Passat dijous dia 20 hi havia 2 Ullets de bou (P. collybita) cantant a un comellar espès de Bunyola, al límit amb Valldemosa. Hi eren, cantant a tope, a les 9 del matí i quan vaig tornar a passar-hi a les 11:30 eren al mateix pi, cantant xip-xoi, xip-xoi.

No puc banyar-me més, però actitud de aucells migrants no en tenien. La setmana que vé he de tornar-hi. Veurem si encara hi els trobo.

Probablement, com esmenta en Pere Garcies al seu interessant article publicat l'any passat a l'AOB sobre la cria d'aquesta espècie a l'illa, no deu ser tan excepcional com pensavem, tot i que encara podriem dir que és rar. Crec que si no l'hi passes relativament aprop, no és bò de veure no.

Salut!

Jaume
La vit-ta é la que trabaha, el cuerpo é un bulto.
Avatar de l’usuari
jaume adrover
Member
Entrades: 308
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 3:57 pm

Entrada Autor: jaume adrover »

Hola

Idò si, els P. collybita (avui sols n'hem sentit un), tornaven a ser al mateix redol exacte que dia 20 de maig, quan els vaig detectar. L'hem sentit a les 9 hores i llavors a les 12:30, a les mateixes 4 mates. Algú de vosaltres sap diferenciar pel cant, collybita de ibericus? ens ha semblat que el xip, xoi....no era com els collybita que es senten a vegades en pas. Aquest feia 3 notes dins 4 xiulets (xip..xoi..xup..xoi...). Vaja, que no se explicar-me millor com podeu veure.
Si algú de voltros te molta caçera i vol posar un reclam i un filat per comprovar-ho en ma, ja ho sabeu, digau coses. Erem en Toni Muñoz, en Ferran Miranda i jo. A veure si els sentits a Esporles es confirmen també.

Salut

Jaume Adrover
La vit-ta é la que trabaha, el cuerpo é un bulto.
Respon