Pàgina 1 de 1

Merleres vermelles al Teix

Publicat: dg. set. 19, 2010 5:39 pm
Autor: joem
Avui en Juanjo i jo hem pujat fins al pla de sa Serp, al peu del puig des Teix a veure si trobavem els fuells de collar (los chorlitos carambolos vamos) que s'havien vist l'altre dia i a veure si veiem merleres vermelles.

Els fuells ja no hi eren o no els hem sabut veure tot i estar molt de temps entre la paret i el pla de sa Serp, però ha estat un bon dia de migrants: les estrelles han estat les oronelles i els coablanques, moltíssims per tot arreu, anant sempre cap al sud. També hem vist bastants menjamosques, bitracs barbaroig, cabots i cabots de roca, 1 aguila calçada que semblava migrant i el millor per nosaltres: 1 formiguer i 4 merleres vermelles que eren l'altre objectiu de la pujada.

Hem arribat molt molt cansats (ens manca entrenament) pero ha valgut la pena.

Vos deixo algunes fotos i ja Juanjo completarà.
Salut

Imatge

Imatge

Imatge

Imatge

Imatge

Imatge

Imatge

Imatge

Imatge

Publicat: dg. set. 19, 2010 5:43 pm
Autor: joem
Una qüestió, la titina de la segona foto és la d'estiu?

Gràcies

Publicat: dg. set. 19, 2010 6:33 pm
Autor: Steve
Si y chula la foto
slds

Publicat: dg. set. 19, 2010 7:17 pm
Autor: Juan J. Bazán
Como ha dicho Pep, hoy ha sido una jornada productiva ya que hemos visto muchísimos migrantes y lo peor la baja forma física que tenemos para subir montañas después del verano, caray, no como Toni Bauzá que está hecho un chaval.

La primera sorpresa del día ha sido ese torcecuello que ha aparecido debajo de un papamoscas que estábamos observando. No recuerdo haber fotografiado esta especie antes.

Imatge

Imatge

Los migrantes más abundantes hoy las collalbas grises, no habremos visto menos de 100.

Imatge

Imatge

Y las tarabillas norteñas, también muchas.

Imatge

Imatge

También había muchísimos papamoscas grises, en la primera foto uno junto a una tarabilla norteña. La segunda foto la pongo más por la roca que me gusta mucho, casi que por el pájaro.

Imatge

Imatge

Imatge

La bisbita creemos que debe ser un Anthus campestris, mi foto, como otras, muy parecida ya a la de Pep.:

Imatge

También hemos visto muchos colirojos reales (Phoenicurus phoenicurus) de los que no he conseguido ninguna foto digna. Todas estas especies, tarabilla norteña, colirojo real, collaba gris, e incluido el roquero rojo, tienen un puntillo de confusión entre sí, algo anaranjados por abajo, algo grises por arriba, hay que estar atento para distinguirlos. De hecho el primer roquero rojo que hemos visto, pensábamos que era un colirojo real. Ha sido al subirnos al muro de piedra y ver varias especies juntas que hemos podido diferenciar mejor los tamaños y las especies. En esta foto tenemos sobre el muro 3 collalbas, un roquero rojo y un ave más sin identificar (el de la izquierda enmedio), quizá un pinzón. Había también pardillos y pinzones en la zona, otros elementos para confundir. En la segunda 2 collalbas grises y el roquero rojo.


Imatge

Imatge

Y la estrella del día, el Monticola saxatilis, ni Pep ni yo habíamos visto nunca esta especie, así que ya ha merecido la pena el día; gracias además a una gran concentración de individuos por la migración, hemos llegado a ver 4 a la vez, pero hemos ido fotografiando diferentes individuos al bajar y seguro que allí había muchos más de cuatro, desde luego.

En la primera foto aparecen con el mar al fondo, dos juntos.

Imatge

Imatge

Imatge

Imatge

Imatge

Aquí además aparece un pinzón a la izquierda:

Imatge

Imatge

Imatge

Además de los migrantes, hemos visto grupos de jilgueros, verderones, pardillos, una calzada muy rumbo al sur, luego tres más cicleando en la cima con buitres leonados y negros, han estado pasando por la cima muchos individuos de las dos especies de buitres, y tres milanos reales, muy guapos. También cuervos, cernícalos, varios halcones de Eleonor, muchísimos aviones comunes y golondrinas comunes, menos vencejos y aviones roqueros. En los encinares como siempre muchos pinzones, carboneros y reyezuelos, y también hemos visto un herrerillo.
Ah y cero carambolos, otra vez será.
Juanjo.

Publicat: dg. set. 19, 2010 7:41 pm
Autor: jaume adrover
Magnífic reportatge, fa ganes anar-hi! Una de les Saxicola rubetra està anellada i tot.

Avui a la zona costanera de Portocolom moltes primaveres (O. oenanthe) i un llenguerut (Jynx torquilla) a damunt la roca, a pocs metres de l'aigua. Es veu que els migrants "passen" d'amagar-se.

Salut

Jaume A.

Publicat: dg. set. 19, 2010 8:18 pm
Autor: Juan J. Bazán
¡Ostras Jaume!¡Dios te conserve la vista! Lo que descubre el personal en las fotos, caray.
Pues es verdad, una norteña lleva anilla:

Imatge

Publicat: dg. set. 19, 2010 9:58 pm
Autor: Maties Rebassa
Sí, un reportage excel·lent. Enhorabona per les observacions i les fotos!

Publicat: dl. set. 20, 2010 10:01 am
Autor: Cati
Me sum a les felicitacions per el reportatge, Pep, Juanjo. Als que no podem sortir de l'oficina sovint ens alegra el dia veure les vostres imatges.

Salut!
Cati

Publicat: dl. set. 20, 2010 12:03 pm
Autor: Antonio Bauza
Estimats colegas:
Me sap molt de greu que vos cansasiu tant a la pujada al Teix, però els fuells de collar no es trobaven al pla de sa serp sino com vos deia eren al camí dels cairats aquest camí una vegada pujat al cim del teix agafar la baixada a la dreta cap als cairats, trobareu una paret i pasada aquesta paret per un paretges que poca gent trepija hi havia aquets ocells, pot ser altres anys hi son i no el s' hem raperat l' any qui ve controlaré més aquesta zona i ja vos diré coses si veig res ni amb molt de gust vos hi acompanyaré.
Però no vareu perdre el temps el reportatge com sempre feis es magnífic.
Salut
Toni

Publicat: dl. set. 20, 2010 12:29 pm
Autor: joem
Si Toni,
Si penso que et varem entendre, nosaltres varem pujar per el pla des Pouet i despres el camí des Cairats, fins a una paret que delimita la finca i els terrenys de l'Arxiduc dels del Teix, on posa que esta prohibit, i on esta la gran paret, o no es aquesta paret la que et refereixes tu?
Gracies

Publicat: dl. set. 20, 2010 9:02 pm
Autor: Antonio Bauza
Estimat Josep:
Si pujareu pel pla des Pouet llavors vareu seguir el camí de S' Arxiduc pasarau pel Caragolí i continuant seguireu a la bifurcació que dur al Teix, pujant per aquesta bifurcació arribareu a una paret amb un gran botador de fusta ( Que ara dur els ´cartells de prohibido... reses bravas etc)que dona a l' explenada que dur fins a la Font de Sa Serp.NO ERA EN AQUESTA PARET QUE HEM VOLIA REFERIR
Per anar a on jo vaig veure els ocells fa falta primer pujar al cim del Teix, llavors seguir la carena cap a la dreta que vos dur a una paret (LA PARET QUE VOS VOLIA INDICAR)que te un boçi esbucat sense cap alambrada era desde aquesta paret uns metres més avall que vaig veure els ocells, seguint aquest camí arribau a la partió del Teix amb una altra gran reixeta i més cartells indicatius que no es pasi etc.
Ja mes avall en baixada arribau al camí de carro des caragol que vos dur fins a la Font des Polls allà a la dreta hi ha un Rótul PER INDICAR LA PUJADA PER AQUESTA BANDA QUE DIU "CAMI DES CAIRATS".

Salut
Toni Bauçà

Publicat: dl. set. 20, 2010 9:28 pm
Autor: Juan J. Bazán
Gracias Toni, por la información, si no podemos volver nosotros por falta de tiempo (¡y energia!), siempre podrá aprovecharla quien tenga más fuerzas y curiosidad para subir al Teix y probar suerte si aún están allí estas aves tan raras de ver.

Seguro que recuperamos la forma y nos vemos algún día en la montaña.
Un abrazo, maestro.
JJ.

Publicat: dc. set. 22, 2010 4:14 pm
Autor: Alex
Abans de res vull agrair a tots els forers que dediquen el seu temps a penjar comentaris i sobretot imatges de la natura de les nostres illes per tal de que tots poguem gaudir.ne . Per altre banda qualqu pot explicar que significa que el camí del Teix esta tancat ? I els bous que hi pintan en aquest tema ? La autoritat gestora del Paratge de la Serra ha fet res al respecte ? Aixó es una vergonya, aviat haurem de afegir a la motxilla una capa de "torero" i unes bones estenalles.
Salut a tots
Alex