Territori i urbanisme

10/02/10 El GOB “al·lucina” que el Parlament obri la porta a l’atorgament de llicències d’edificacions a urbanitzacions que no tenen clavegueram

Una passa enrera i una altra excepció en ple segle XXI

10 de febrer de 2010

El GOB “al·lucina” que el Parlament obri la porta a l’atorgament de llicències d’edificacions  a urbanitzacions que no tenen clavegueram
Una passa enrera i una altra excepció en ple segle XXI


Ahir el Parlament de les Illes Balears va aprovar per unanimitat prendre en consideració una proposició de llei del PP, per la qual  si s’aprova definitivament, que els ajuntaments de les Balears podran donar llicències per edificar a urbanitzacions que no tenen tots els serveis, concretament el de clavegueram.

Es incomprensible que en ple segle XXI, tots els partits de les Balears donin el vist-i-plau a una llei que fa enrera normes anteriors, fa excepcions a la situació general permetent seguir edificant a urbanitzacions que no tenir els serveis urbanístics mínims.

El GOB critica que es tornin a fer excepcions a la normativa urbanística vigent. Fins ara tant la Llei del Sòl de l’estat, com la Llei de Mesures Urgents, com el propi Pla Territorial consideraven que per a poder atorgar llicencies calia disposar prèviament de tots els serveis bàsics (llum, aigua, accés rodat  i clavegueram).

Mitjançant aquesta proposició de llei, de presa en consideració, s’obri la porta a que se segueixen donant llicencies per edificar a sols urbans i urbanitzables que no tenen servei de clavegueram.

A unes illes que volen ser punteres en matèria turística i en matèria ambiental, no te cap sentit ni un, fer passes enrera com aquesta, que ens situa als principis de “boom” turístic”,  i a èpoques anteriors no especialment sensibles als temes ambientals.

Tags: decrets llei, urbanitzacions

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents