Diversos

Voluntariat

Activa't per la natura!

Vols donar una mà al GOB? Tens ganes de contribuir a la conservació dels espais naturals? Tens habilitats, coneixements, experiència que ens pugui ajudar a defensar el medi ambient?

 

Fes-te voluntari del GOB!

Organitzem activitats de voluntariat en diferent àmbits i espais naturals, de la que t’oferim una petita mostra. Recorda que la millor manera d’estar informat es rebent el nostre butlletí i seguir-nos a les xarxes socials.

 

 

Voluntariat a la Trapa

A la Trapa, el primer diumenge de cada mes es realitzen jornades de voluntariat, que tenen com a objectiu la millora de les condicions ecològiques de la finca i el desenvolupament de la gestió participativa i social de la Trapa.
Podem per exemple: sembrar aromàtiques, contribuir a la reforestació de zones cremades, netejar les mines, reconstruir els marges, ajudar a la rehabilitació arquitectònica etc.

 

Jornades per a la conservació de la biodiversitat

Es tracta de voluntariats enfocats a la conservació d’hàbitats, d’espècies amenaçades, a un major coneixement científic o accions enfocades a millorar la biodiversitat. Podem fer radioseguiment de milanes, construcció i instal·lació de caixes niu, adequació d’illots per a la nidificació d’espècies etc…

 

Voluntariat ambiental agrícola

Com a fórmula per a acostar a la ciutadania a les zones agrícoles organitzem anualment jornades de voluntariat agrícola. Normalment les accions de voluntariat agrícola consisteixen en neteja de torrents i síquies, recollida de fruites o verdures, neteja de camins etc i es fan en finques amb acords de custòdia amb el GOB

 

Voluntariat litoral

Realitzem jornades de voluntariat a l’entorn litoral per a solventar diferents problemàtiques d’aquests espais com a ara els residus, les espècies invasores, microplàstics de la mar etc. Intentem escollir zones amb alt valor ecològic i sempre van acompanyades d’ accions de sensibilització tant sobre els valors dels ecosistemes litorals en els quals ens trobem com sobre els reptes de la seva conservació. 

 

Monitor del Grup Infantil i juvenil

Els Grups Infantil i Juvenil del GOB treballen l’educació ambiental en el temps lliure amb infants dels 6 a 16 anys. Fan una sortida mensual, en diumenge, per acostar els joves a la riquesa natural de la nostra illa, fomentar hàbits i actituds sostenibles i passar bon temps a la natura. Si vols ser monitor del grup infantil i juvenil, l’equip està obert.

 

Feines al local: digitalització arxiu de premsa, catalogació de la biblioteca…

A la oficina hi ha moltes coses a fer i no tenim sempre temps de fer-ho. Des de fa uns anys un grup de voluntaris està assumint la inmensa tasca de digitalitzar l’arxiu de premsa, uns altres de repertoriar l’arxiu històric del GOB, altres d’ajudar-nos en feines administratives. Si tens temps i … paciència…pots donar-nos una mà, que serà benvinguda.

 

Feines de representació: junta directiva

Necessitem persones implicades que tinguin ganes de representar el GOB a diferents àmbits, contribuir a marcar els objectius de l’entitat i representar els socis en el sí de la organització. Comissions de feina, reunions institucionals, rodes de premsa.. si t’agrada implicar-te més activament a la organització de la nostre entitat, pots formar part de la nostra junta directiva o de diferents comissions de feina (la Trapa, Biodiversitat, Socis i Voluntaris…)

 

Voluntariat de Fires

És molt important pel GOB tenir presència a les diferents fires que s’organitzen als pobles arreu de Mallorca. Si te fa ganes muntar la paradeta del GOB, vendre els nostres productes i presentar els nostres projectes al teu poble, vine a firar amb el GOB!

 

Voluntariats professionals especialitzats

El GOB necessita constantment l’assessorament i la implicació voluntària de nombrosos professionals: missers, biòlegs, dissenyadors, músics, pagesos, dibuixants, traductors, fusters, electricistes… Si vols dedicar un poc dels teus coneixements i aptituds professionals als GOB , ens ajudaràs a tirar endavant els nostres projectes amb més seguretat.

 


Estam també oberts a altres possibilitats que puguin sorgir depenent del teu perfil personal, profesional, aficions, etc. Per tant, si saps altres formes de participar o simplement vols més informació sobre aquestes i altres possibles ofertes de voluntariat, acostat al nostre local o escriu-nos un correu i amb molt de gust en xerrarem.
 

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents