Educació ambiental

19/11/2012 El Grup Infantil del GOB retira més d’una tona de planta invasora a Cala Figuera (Calvià)

Aquesta espècie amenaça les comunitats litorals a les Balears, i a Cala Figuera té una de les seves localitats més importants.

19/11/2012 El Grup Infantil del GOB retira més d’una tona de planta invasora a Cala Figuera (Calvià)

Aquesta espècie amenaça les comunitats litorals a les Balears, i a Cala Figuera té una de les seves localitats més importants.Ahir diumenge, 40 nins i nines del Grup Infantil del GOB (entre 6 i 12 anys) visitaren Cala Figuera (Calvià) per conèixer la problemàtica de les espècies invasores. L’acció va comptar amb el suport de la Fundación Biodiversidad, en el seu programa d’accions de voluntariat al litoral.

La zona de Cap de Cala Figuera és la localitat litoral més conflictiva pel que fa a l’impacte del Carpobrotus spp. a Mallorca. Aquest gènere vegetal inclou sobre tot espècies sud-africanes, on el clima és bastant similar al nostre, i això afavoreix la seva extensió a Mallorca. Són espècies utilitzades en jardineria, ja que fan unes flors molt vistoses, tenen pocs requeriments d’aigua i es poden fer servir per estabilitzar terrenys. Creixen formant catifes i ocupen així l’espai de les espècies autòctones, que acaben per desaparèixer en favor dels Carpobrotus.

L’acció es va dur a terme a la zona més accessible, situada als voltant de la torre de Cala Figuera, on els nins i nines arrabassaren entre 1.000 i 1.500 quilos de planta invasora. Tot i així, la zona dels penya-segats, precisament la més delicada ambientalment, segueix ocupada per importants taques de Carpobrotus, que hauria de ser retirat per part de personal especialitzat.

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents