Bolletins informatius

Butlletí, 12/04/2018

 


La comunitat científica balear i internacional reclama la protecció immediata de la posidònia

 

Més notícies

11/04/2018 El GOB denuncia unes obres il·legals a la Caleta de Portals, Calvià

Sol·licitam la immediata paralització d’aquestes obres, i la restitució dels terrenys al seu estat natural anterior.

06/04/2018 Barcelona i Palma unides en protesta contra els mega-creuers

Barcelona i Palma s’uneixen en la primera protesta conjunta contra la indústria de creuers amb motiu de la arribada del “Symphony of the Seas”, el creuer més gran del món. Les organitzacions denuncien que aquest mega-creuer portarà més contaminació i 180.000 creueristes que se sumaran a la massificació turística que ja pateixen les dues ciutats.

Aquí teniu l’enllaç al manifest que es va llegir a la concentració.


 


Difamacions sobre el GOB i la Trapa

 

Aquests dies hem assistit a un descarat intent de difamació sobre la nostra entitat per part d’un mitjà de comunicació. Amb el titular “El GOB asfalta la Trapa“, mallorcadiario.com denunciava públicament obres de pavimentació del camí de la Trapa, així com el mal estat de les edificacions de la finca. En cap moment els ha interessat contrastar la informació abans de publicar-la. Tot i que després de la nostra resposta a través de les xarxes socials el mitjà de comunicació ha modificat el text de la notícia, a hores d’ara encara conserva el titular i un article editorial en que ens alliçona sobre com ho hem de fer per gestionar la nostra finca.

Davant aquesta maniobra, moguda per uns interessos que desconeixem, per si a algú li queda algun dubte sobre la realitat de la Trapa, volem explicar que:

– La pista forestal de la Trapa juga un paper important en l’estratègia de lluita contra incendis al ponent de Mallorca, i així està recollit a la planificació corresponent. És fonamental que en cas d’incendi els vehicles d’extinció hi puguin accedir, i de fet a la finca hi ha dos dipòsits de càrrega d’aigua per a camions i helicòpters. Per això des de fa bastants d’anys la Conselleria de Medi Ambient ha realitzat actuacions per mantenir el camí en condicions operatives, i a les zones amb més pendent i erosió s’hi disposaren alguns trams de placa de formigó. La darrera d’aquestes actuacions va tenir lloc fa anys, durant la passada legislatura. Idealment seria desitjable un tipus de pavimentació igualment resistent però més integrada paisatgísticament, però essent una finca privada i un camí privat altres opcions com l’empedrat són pràcticament inviables.

– La nostra entitat va mantenir durant el períde 1997-2012 un conveni amb el Consell de Mallorca per habilitar a les cases de la Trapa un monestir de la ruta de pedra en sec. Tot i que els primers anys es realitzaren algunes feines, aviat el conveni va entrar en situació de paràlisi. Davant la inactivitat en el desenvolupament del conveni durant molts d’anys, i de veure com les cases es degradaven enlloc de recuperar-se, impulsàrem la seva rescisió de mutu acord amb el Consell. El resultat: una finca amb obres inacabades i les cases molt més ruïnoses.

– Des de 2015 hem estat nosaltres els que amb l’ajuda dels nostres socis, col.laboradors i voluntaris, hem iniciat les obres de restauració de part de les cases. Per fer-ho no hem rebut cap ajuda de les administracions públiques, i els costos són elevats per una entitat sense ànim de lucre que hi fa front de manera progressiva i al ritme dels seus recursos i capacitat. Les obres de restauració que portam a terme en aquests moments, i que encara estan per finalitzar, ens permetran oferir espais d’estada per a voluntaris i visitants, recuperaran edificacions preexistents i s’han realitzat amb les corresponents autoritzacions i informes de l’ajuntament i del Consell. Els comptes sobre les inversions fetes per la rehabiltacio de la Trapa estan a disposició de qui ho sol·liciti. El 2018 tenim previstes actuacions per avançar amb les obres però que estan a la espera per manca de finançament.

La Trapa és una propietat del GOB, però amb un clar esperít de gaudi públic. La seva recuperació és molt costosa pel que fa a l’esforç humà i econòmic, i s’està realitzant amb la velocitat que possibilita la nostra escassa disponibilitat de mitjans i amb la inestimable ajuda dels nostres voluntaris i col·laboradors. Qui estigui realment preocupat per la seva restauració ambiental i arquitectònica, té les portes obertes. Aprofitam per convidar-te a gaudir-la, i a implicar-te en la seva recuperació.


 

 

 

 

 


Agenda recomanada

 

 

 

Dijous 26 d’abril, 19:30h. Xerrada “el darrer dijous”: Les reserves marines de les Illes Balears. A la sala d’actes de La Misericòrdia, Palma.

 

 


 

Perquè la defensa del medi ambient necessita el teu compromís

Fes-te del GOB

 


Segueix-nos! Facebook Twitter


Si has rebut aquest missatge directament des de la nostra organització, en compliment de la LOPD 15/1999 i de la LSSI-CE 34/2002 t’informam que la teva adreça electrònica forma part d’un fitxer automatitzat amb la finalitat de distribuir comunicacions periòdiques del GOB. Cas que no desitgis rebre més missatges, ho pots sol·licitar aquí. Per a qualsevol qüestió pots contactar-nos aquí.

Dona’t d’alta del butlletí | Dona’t de baixa del butlletí | Visita www.gobmallorca.com| Fes-te soci/a

GOB

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Notícies relacionades

Darreres notícies