Educació ambiental

Voluntaris del GOB netegen el litoral de Son Serra de Marina

La problemàtica dels plàstics a la mar és molt greu i empitjora progressivament cada any.

 

Voluntaris del GOB van participar ahir a la jornada de neteja del tram de litoral situat entre Son Serra de Marina i Son Real, que forma part de l’àmbit que el Govern vol incorporar al Parc Natural de Llevant.

Devers 70 persones, amb una nombrosa representació de l’Esporles Bàsquet Club, van participar activament en la retirada de plàstics i altres deixalles sòlides acumulades a la línea de la costa. Al llarg de 3 quilòmetres de litoral es recolliren aproximadament uns 150 quilograms de residus, que van ser dipositats en els contenidors de la zona urbana. La iniciativa forma part del programa Beyond Plastic Med (BeMed) que treballa per aconseguir una mar sense plàstic.

Precisament, amb aquesta acció el GOB pretén recordar el greu problema de la contaminació marina per plàstic. S’estima que el 80% dels plàstics que arriben a la mar són d’orígen terrestre, provinents principalment del turisme costaner, clavegueram, rius, abocadors il·legals i zones industrials. Mentre que el 20% restant provenen d’activitats marines, com la pesca, embarbacions recreatives o transport de mercaderies.

Els plàstics a la mar afecten a fauna de tots els nivells, des de balenes i grans peixos fins a musclos i altres invertebrats. Per una banda, algunes espècies pateixen problemes digestius fins arribar a morir, degut a la ingesta dels plàstics i la seva acumulació a l’estomac i intestins. Per altra banda, les espècies més petites i filtradores són afectades tant per l’efecte tòxic d’alguns components dels plàstics, com per l’efecte agregador del plàstic sobre determinades partícules orgàniques i tòxiques, com els pesticides.

 

Aquesta acció ha estat realitzada amb el suport econòmic de Beyond Plastic Med. El seu contingut és responsabilitat del GOB i no es pot considerar que reflexa la opinió de la Fundació Prince Albert II de Mónaco, de BeMed o dels seus fundadors

 

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents