Educació ambiental

Jornada de reflexió sobre el model de consum i d’acció del grup infantil i juvenil del GOB

La sortida del mes de desembre ha estat dedicada treballar sobre el consum responsable i s’ha realitzat una neteja del Torrent de s’Aladernar i la platja de s’Illot a l’ANEI de la Victòria.

 

Ahir diumenge es va dur a terme la tercera sortida de la temporada del grup infantil i juvenil del GOB. Durant aquesta temporada, en cada una de les sortides es treballa al voltant d’algun dels aspectes relacionats amb els nostres hàbits i que poden millorar i revertir la situació d’emergència climàtica i ambiental que estam vivint.

Ahir, jornada propera a unes dates on els consum irracional és més evident que mai, ha sigut el torn de treballar al voltant dels hàbits de consum, centrant-se en com la manera en que consumim provoca una gran quantitat de residus, els quals són causa de greus problemes ambientals i de salut.

El lloc escollit per aquesta tasca ha sigut, com en totes les sortides, un espai natural, en aquest cas, l’ANEI de la Victòria. En aquest entorn, els 50 nins i nines del GOB que participaven i les educadores, han debatut i reflexionat sobre les necessitats de consum que tenim, sobre la procedència i les implicacions de produir allò que consumim i sobre els residus que generam amb el nostre consum. En acabar, el grup ha decidit realitzar una petita actuació per alleugerir aquestes conseqüències i s’ha procedit a fer una neteja del torrent de s’Aladernar i de la platja de s’Illot, en la que en poc més de 15 minuts s’han recollit 10 kg de residus.

En aquesta jornada no ha faltat tampoc la vessant excursionista d’aquest projecte educatiu, i tot el grup ha realitzat un magnífic itinerari per la zona fins arribar a l’Ermita de la Victòria.

 

WhatsApp Image 2019 12 16 at 10.01.33

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents