Educació ambiental

El grup infantil i juvenil del GOB pretén contribuir en el control de les espècies invasores

Aquest diumenge el grup infantil i juvenil del GOB ha estat treballant en el quart dels reptes ambientals proposats per aquesta temporada: el control de les espècies invasores.

 

Han centrat la seva feina en un espècie concreta, en aquest cas, l’ós rentador (Procyon lotor). Per això, han realitzat dos coneguts recorreguts per una de les zones de distribució d’aquesta espècie, als municipis de Banyalbufar i Esporles, el camí dels Pescadors i la Volta del General.

Durant els itineraris n’han anat coneixent les característiques, la distribució, les vies d’entrada, la dieta i els perills que comporta, i sobretot, què fer per evitar-ne la seva expansió.

Com en tot procés d’Educació Ambiental, i com es fa en totes les activitats del grup, l’última fase del procés és actuar, així que el grup ha informat a les persones que es trobaven a la zona, de l’existència d’aquesta espècia invasora, de la importància que té evitar la introducció d’espècies exòtiques i del que poden fer si es troben amb un ós rentador o amb les petjades d’aquest. D’aquesta manera, mantenint a la població informada, es facilita el control d’aquesta espècie i es pretenen evitar conductes que poden causar noves introduccions d’altres espècies invasores.

L’ós rentador és una espècia omnívora i oportunista amb una gran plasticitat tròfica, fet que li facilita la seva expansió pel territori. Aquesta espècia depredadora, a més de tenir un potencial impacte negatiu sobre la biodiversitat, ja sigui per depredació o competència, també cal considerar-ne el possible risc ecològic i per a la salut que representa com a vector de paràsits.

Amb aquesta activitat del grup infantil i juvenil el GOB ha volgut contribuir a millorar la informació que te la població sobre el que representen les espècies invasores i a facilitar pautes d’actuació per superar el repte ambiental que suposa el seu control.

 WhatsApp Image 2020 02 03 at 10.04.43 (3)

WhatsApp Image 2020 02 03 at 10.04.43

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents