Educació ambiental

El Grup Infantil i Juvenil del GOB reclama polítiques de mobilitat coherents amb la declaració de l’emergència climàtica

Aquest diumenge s’ha treballat en el cinquè dels reptes proposats per aquesta temporada, la mobilitat sostenible.

El grup, en aquesta ocasió s’ha desplaçat en tren des de l’estació Intermodal de Palma fins a l’estació de tren de Petra. Des d’allà, han realitzat un itinerari d’uns 5 km que els ha conduit fins a l’ermita de Bonany.

Durant el recorregut s’ha anat treballant i reflexionant sobre la problemàtica que suposa l’ús del transport motoritzat, de les dificultats amb què es troben per desplaçar-se de manera neta i sostenible i sobre qui té la responsabilitat per facilitar-ho. Així, un cop a l’ermita s’ ha preparat una pancarta, amb el lema: mou persones, no cotxes, per exigir polítiques de mobilitat coherents amb l’emergència climàtica, que facilitin els desplaçaments amb mitjans no contaminants i sostenibles.

De tornada, i de nou a l’estació de Petra, s’ha fet el desplegament de les pancartes i s’ha agafat el tren altre cop, cap a Palma.

Actualment, amb el focus d’atenció posat en la declaració de l’emergència climàtica, polítiques com la planificació de carreteres, els projectes d’ampliació d’infraestructures com la de l’aeroport, la manca de transport públic, el plantejament de les ciutats només per a cotxes…fan evident la manca de coherència i compromís polític real. Sembla que serà necessari seguir evidenciant-ho.

 

WhatsApp Image 2020 02 17 at 10.46.16

WhatsApp Image 2020 02 17 at 10.44.33

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents