Biodiversitat

El GOB acusa de mentiders als organitzadors de la manifestació en defensa del món rural

 

Demanam a les entitats que li donen suport que es demarquin públicament, entre elles la Federació Balear de Caça i la Federació Balear d’Activitats Subaquàtiques

 

Avui s’ha duit a terme una manifestació a Palma convocada amb el lema “Manifestación en defensa del mundo rural, la caza, la pesca, la agricultura, la ganadería y nuestras tradiciones”, principalment en oposició a la Llei de protecció, drets i benestar dels animals que es tramita al Congrés dels Diputats, però lateralment també en contra dels plans de gestió Natura 2000 i de l’ampliació del Parc Natural de la Península de Llevant.

Des del GOB, a l’igual que des d’un sector majoritari de la comunitat científica, sense discutir la necessitat d’avançar en la protecció legal i el benestar dels animals que viuen a l’entorn humà, consideram igualment que l’avantprojecte de llei que es tramita a Madrid és millorable en molts d’aspectes, i confiam que es faci durant la tramitació.

Ara bé, el que consideram inacceptable és la mentida i la informació tòxica com a instrument per a la mobilització social. Així, al cartell de la convocatòria es pot llegir “Prohibición pesca deportiva”, quan l’avantprojecte de llei estatal no en parla en absolut. Igualment, entre les consignes emeses repetidament per megafonia avui matí a concentració de la Plaça del Tub es podia escoltar que “l’ampliació del parc natural península de llevant suposarà l’ampliació de més de 17.000 hectàrees, prohibint la caça a quasi 11.000 hectàrees terrestres i la pesca a més de 6.000 hectàrees marines”. El projecte de Pla d’Ordenació de Recursos Naturals que es tramita en aquests moments per a l’ampliació del Parc Natural de la Península de Llevant no diu això en absolut. Aquesta afirmació és mentida.

cartell mani mon rural

Ja hem viscut i patit en altres ocasions la manipulació informativa i la mentida per part dels col·lectius contraris a la protecció de la biodiversitat, emparats per la dreta i l’extrema dreta (tots recordam les campanyes dels antiparcs prèvies a la declaració del parc natural de Llevant i del paratge natural de la Serra de Tramuntana, o la campanya dels pescadors recreatius en contra de la reserva marina del llevant de Mallorca).

Des del GOB lamentam que entitats rellevants, com les federacions de caça i d’activitats subaquàtiques, donin suport a aquestes mobilitzacions que es fonamenten sobre falsedats.

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents