General

Renovació de la Junta Directiva del GOB Mallorca

Ahir es varen celebrar les Assemblees Ordinària i Extraordinària del GOB Mallorca amb la presència de més de 40 socis i sòcies, que varen votar per una nova candidatura conformada per 14 dones que se sumen.

Ahir 18 de desembre a les 19:30h va tenir lloc l’Assamblea Ordinària de socis del GOB on es va aprovar la Memòria d’Activitats i el Balanç de 2023, així com el Pressupost 2024,  documents que aviat estaran penjats en l’apartat corresponent d’aquest web. A l’acte varen assistir més de 40 socis i sòcies de l’entitat, que, posteriorment i en el marc de l’Assemblea Extraordinària varen votar les noves membres de la Junta Directiva: una candidatura unitària conformada per una equip de 14 dones que reforçaran la directiva de l’entitat.

La candidatura va presentar les seves motivacions en un escrit col·lectiu que transmet l’ànim, l’esperit i els objectius que es plantegen abordar en aquesta nova etapa.

“Som-hi!

Vivim temps de molta complexitat i les entitats com el GOB no en són alienes, aquests temps de canvis requereixen tenir mirades integradores i noves estratègies per revisar les maneres de fer, tant cap a dins com cap a fora de les organitzacions. Partim de la hipòtesi que tenir cura del nostre interior ens permet tenir cura del nostre entorn. 

El GOB té el repte, com entitat ecologista de 50 anys de trajectòria, d’adaptar-se als nous temps, d’avançar-se en les formes de pensar i sobretot, de fer, per generar il·lusió, esperança i ampliar la base social. I això passa per la incidència política i la capacitat de mobilització i també per la comunicació, interna i externa, per la transversalització de les lluites, l’horitzontalitat en la participació i, en definitiva, per un model de governança i participació  que doni coherència al discurs i a la pràctica. 

Per enfortir l’entitat, per fer-ho col·lectivament, per poder respondre als reptes que tenim, per donar noves idees i perspectives, per aportar cadascuna des dels nostres coneixements i les nostres militàncies i activismes i la nostra experiència i trajectòria humana i professional, PRESENTAM AQUESTA CANDIDATURA DE DONES DIVERSES a una entitat que ha fet història i que vol seguir fent història. 

Per primer cop al GOB es presenta una candidatura unitària de 14 dones amb àmplia experiència i bagatge en camps molt diferents, amb mirades múltiples i intergeneracionals amb la intenció d’aportar a l’entitat les ganes i la il·lusió necessàries per enfrontar un món complex, cada cop més polaritzat i en una societat que necessita espais com el GOB on poder implicar-se per ser part dels canvis que somiam i que són necessaris.

Des de la cooperació, el feminisme, la participació, el diàleg, la transparència, i la incidència, posant al centre la cura de les persones, que són qui fan possible i enforteixen l’entitat i la seva capacitat de transformació ecosocial: els socis, els voluntaris i els treballadors.

Els nostres reptes són enfortir i ampliar la base social del GOB i la seva participació en el sí de l’entitat, sensibilitzar i conscienciar la societat en general dels canvis necessaris per revertir els danys ecològics, enfortir i visibilitzar els exemples o les alternatives que ens poden guiar per a la transformació. 

Els objectius amb els quals ens presentam són, partint de la missió i visió de l’entitat, revisar els valors, la comunicació, el relat, la composició, els rols, les tasques, l’estructura i els recursos de l’entitat, tenint com a premissa principal la cura de les persones, el col·lectiu i la comunitat i partint de la consciència de quin és el punt de partida i el moment, la necessitat de reparació i el far de la transformació ecosocial de l’entitat i del món on es projecta. 

Estem segures que amb la diversitat de perfils que presentam, la trajectòria, experiència, militància, activisme i valors aportam una riquesa il·lusionant a la junta directiva d’una entitat històrica i referent com és el GOB.  

Moltes gràcies!”

Les noves membres de la Junta Directiva són:

– Aina Cassanyes Roig com a vocal
– Xesca Sastre Munar com a vocal
– Lara Cifre Magraner com a vocal
– Ester Cifre Magraner com a vocal
– Aurora Jhardi Massanet com a vocal
– Mar Estarellas Pizarro com a vocal
– Ruth Escribano Dengra com a vocal
– Abril Iriani Bordas com a vocal
– Gemma Salvador Obiols com a vocal
– Teresa Cuennet Mas com a vocal
– Margalida Maria Ramis Sastre com a vocal i presidenta
– Joana Pastor Carbonell com a vocal
– Francisca Mas Busquets com a vocal
– Marusia López Cruz com a vocal

Les candidates a integrar l’equip directiu van presentar-se individualment explicant la seva trajectòria, experiència, vinculació amb l’entitat i la motivació per fer aquesta passa dins del GOB en un acte que va resultar emotiu i encoratjador.

Des de l’assemblea es va agrair la feina de les persones membres de la junta que no continuen, per la seva dedicació de temps, esforços i energia a l’entitat. Un agraïment  i reconeixement que també es fa des de l’equip de treballadors i les persones que entren ara a la Junta.

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents