Transició ecosocial

El GOB llança comunicat de suport a les companyes de “Canarias se agota” que duen 7 dies en vaga de fam.

“Canarias se agota” és una iniciativa que surt de la desesperació d’una societat que no pot resistir més els impactes salvatges d’un model econòmic de turisme y devastació del territori i la societat que el sosté

Des de fa setmanes, des del GOB hem estat en contacte amb les companyes que han impulsat la campanya “Canarias se agota” https://canariaseagota.com  i que varen iniciar una en vaga de fam, col·lectiva i indefinida, el passat 11 d’abril, ara fa 7 dies, per l’arrancada d’uns projectes turístics que han estat la gota que ha fet vessar el tassó a la Tejita i Cuna del Alma. Una de les companyes ahir es trobava en estat crític i va haver de requerir una ambulància.

“Canarias se agota” és una iniciativa que surt de la desesperació d’una societat que no pot resistir més els impactes salvatges d’un model econòmic de turisme y devastació del territori i la societat que el sosté: precarització vital, pobresa, exclusió, degradació ambiental, impossibilitat d’accedir a un habitatge i un govern que mira cap un altra banda, fins i tot després de 7 dies de vaga de fam. El seu manifest és clar:

Els moviments socials ens hem pujat a grues i a pales, hem paralitzat obres per la via legal, ens hem manifestat, publicat estudis i portat les protestes a diferents institucions i encara així, no se’ns escolta.

Mentre l’elit econòmica celebra un creixement del PIB del 3,9%, la realitat de les persones residents és ben diferent: talls d’aigua, habitatge inaccessible, salaris de misèria, pobresa galopant i un medi ambient prop del col·lapse.

El culpable principal d’aquesta situació és el monocultiu turístic, un model depredador que xucla els recursos naturals, destrueix el territori i deteriora la qualitat de vida de la població local.
La única solució és un canvi en el model productiu. Per a això, cal aturar ja el creixement turístic en el nostre territori.

Què exigim?
✅Moratòria turística i suspensió cautelar de tots els macroprojectes turístics en marxa.
✅La paralització definitiva de les obres de l’Hotel de La Tejita.
✅El NO re inici de les obres il·legals de Cuna del Alma.

Canàries s’esgota i per això arribem a aquesta situació extrema en la qual posem en joc els nostres cossos i les nostres vides per a defensar el present i el futur de les illes.

El president Clavijo no s’ha dignat a donar resposta a les reivincidacions del col·lectiu que no pensa aturar i que juntament amb altres entitats i iniciatives ciutadanes preparen, per aquest dissabte 20 d’abril una mobilització històrica sota el lema “Canarias tiene un límite” a totes les illes i a les que es sumaran vàries concentracions en ciutats com Madrid, Málaga, Granada, Berlín i Londres. A Mallorca, les entitats organitzadores de la contracimera i manifestació de l’octubre passat sota el lema “Menys Turisme, més vida” convoquen també per dissabte, una roda de premsa a les 10.30h del dematí a les escales de la Seu. 

Des de les Illes Balears, un arxipèlag sotmès a idèntiques pressions, ens solidaritzam amb les companyes en vaga de fam, a les que enviam tot el nostre suport, agraïment i força perquè compartim la seva reivindicació i per això, donam suport i feim difusió de la seva empempta que és també la nostra.

#Canariaseagota
#nuestroscuerpospornuestratierra
#Canariasedefiende

I compartim la seva demanda: https://action.wemove.eu/sign/2024-04-canaries-tourism-ES-petition-ES?akid=s818399..NpQegC

 

 

Tags: #Canariasseagota #Canariastieneunlimite, #Canariastieneunlimite, Manifestación #20A

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents