Nou escrit de denúncia per obres i instal·lacions de l’Hotel Formentor.

Denunciam nous tancaments en un terrenys que haurien de ser de titularitat municipal d’acord amb el PGOU.

El GOB ha presentat un escrit de denuncia per les obres i instal·lacions que des de fa un temps la promotora de la construcció del nou Hotel Formentor realitza en uns terrenys que segons el PGOU vigent a Formentor no formen part dels terrenys qualificats urbanísticament com a àrea hotelera. Aquests terrenys, com ja hem advertit en altres ocasions, no foren cedits a l’Ajuntament de Pollença l’any 2021 quan se varen fer una sèrie de cessions en compliment de les determinacions del PGOU.

Aquestes actuacions consisteixen principalment en la instal·lació d’un nou tancament metàl·lic, moviments de terres per a zones enjardinades i per a la instal·lació d’altres conduccions i infraestructures.

Com ja hem manifestat, segons el PGOU, aquests terrenys no poden formar part de la parcel·la hotelera de l’Hotel Formentor, si no que serien dels que haurien d’haver-se cedit a l’Ajuntament per estar classificats com a zona d’espai lliure litoral una part, i l’altra part com a vial per a vianants d’una amplària de 10 metres. Aquest vial és el que hauria de transcorre paral·lel el litoral marítim i enllaçar amb la rodona de devora el Club dels Poetes.

El fet que aquests terrenys, i altres, no s’hagin cedit a l’Ajuntament de Pollença fa que la parcel·la hotelera incompleixi el planejament urbanístic i, per tant, no pot complir les condicions de solar requerides per la legislació urbanística per a poder implantar-se una construcció de nova planta com és l’actual construcció del nou Hotel Formentor.

Per aquests motius amb sol·licitat a l’Ajuntament de Pollença que investigui aquestes obres i instal·lacions i que ordeni la seva suspensió i retirada, així com la paralització de les obres del nou Hotel Formentor per incompliment del planejament urbanístic vigent, el PGOU aprovat l’any 1990, per manca de cessions i d’existència de vials públics obligatoris.

 
En vermell terrenys suposadament cedits sense coincidir amb la totalitat del que preveu el PGOU, entre ells un vial per a vianants

Nou tancament metàl·lic en terrenys que haurien de ser públics municipals

Passeig ja existent anteriorment que s’hauria d’haver cedit però que és d’us privat i està tancat al públic

Tags: formentor, pollença

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents