Perquè una mani no basta… seguim! Menys Turisme, Més Vida. 2a Assamblea Oberta.

La segona assemblea oberta va ser un èxit.

Dia 25M vares sortir per l’habitatge… Mallorca, Menorca i Pitiüses s’organitzen… 

Seguim exigents i exigim més, i que sigui de veres i per sempre.  

Ahir a Manacor, es va fer la 2a assamblea oberta impulsada per la plataforma Menys Turisme, Més Vida. El grup motor va presentar la proposta d’estructura organitzativa per a l’acció continuada, que va sorgir arran de totes les propostes recollides en la 1a assemblea oberta de Sineu del passat 17 de maig. S’estableixen diferents grups de feina: suport jurídic, comunicació, relat, propostes polítiques i coordinació del que volem que sigui la següent gran mobilització. A més, es va recollir la creació de les assemblees locals autònomes com les que ja han sorgit a Santa Maria, Sineu o Palma. La idea és que tsiguin autònomes i tenguin capacitat pròpia d’organització d’accions perquè hi hagui un goteig sostingut d’actuacions en el temps sota un mateix paraigües comú.

Tot això, per encalentir motors i seguir enfocant a una mobilització interilles i a una transformació de fons.  Ahir es varen discutir possibles dates, ja acordades prèviament amb les altres Illes, i l’assemblea de Mallorca es va decantar per fer la següent gran mobilització a finals de juliol, en plena temporada turística. La data definitiva encara s’ha d’acordar amb les altres assemblees insulars.

La problemàtica de l’habitatge ens toca a tots: treballadors del sectors vinculats directa o indirectament amb el turisme; funcionaris, especialment sanitaris, docents; gent jove i els nostres majors; persones migrants , etc. Però no només això: la precarització laboral, la degradació territorial, la desaparició de la llengua i cultura pròpies, la pèrdua de sòl per als pagesos, la invasió dels espais públics, la vida qüotidiana…tot es veu travessat per aquest excés i cal posar límits. Per això continuam sumant i creixent.

Seguim llaurant el nostre solc: deixant el registre dels petits gestos per abraçar el de l’acció col·lectiva decidida, convertint les il·lusions constantment decebudes de transició ecosocial en centres de resistència territorial.”  Soulevement de la Terre

Si tens ganes d’endegar un grup o assemblea local o implicar-te en un grup de feina, contacta amb nosaltres a través d’aquest formulari.

I segueix-nos a les xarxes @contracimera

Tags: #MenysTurismeMésVida

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents