Menys Turisme, Més Vida. Les Illes es coordinen per canviar el model turístic actual

Sota el lema “Canviem el Rumb: posem límits al turisme” les 4 Illes treballen conjuntament un calendari de mobilitzacions i reivindicacions conjuntes.

Arran de les mobilitzacions succeïdes a l’arxipèlag, s’ha anat articulant un espai de coordinació interilles per fer front de manera conjunta als múltiples aspectes socials, laborals i ecològics als quals ens aboca el desenvolupament turístic devorador que s’expandeix a tots els racons d’aquestes illes.

Així conflueixen les iniciatives de la campanya “Via Menorca” que el passat 8 de juny va omplir la Plaça Biosfera de Maó, a Menorca; la Xarxa de Moviments Socials d’Eivissa i altres entitats i col·lectius, articulats sota el nom de Plataforma “Canviem el Rumb” Eivissa i Formentera; i la plataforma “Menys Turisme, Més Vida” sota el paraigua de la qual, a Mallorca, s’estan conformant tot un seguit d’assemblees locals i iniciatives que s’estenen arreu del territori.

Des de finals de maig ens reunim cada setmana representants de les diferents iniciatives de Menorca, Eivissa, Formentera i Mallorca per coordinar demandes, relat, accions de denúncia i mobilitzacions en el marc de la campanya interilles que impulsem conjuntament sota el lema “Canviem el Rumb: posem límits al turisme”.

L’objectiu és coordinar una temporada intensa de mobilitzacions que es vagi estenent per les quatre illes per denunciar els impactes nefastos del model turístic i econòmic actual a totes les Illes i exigir els canvis necessaris per a un canvi de rumb del nostre model socioeconòmic que garanteixi els drets fonamentals que estan en joc: el dret a l’habitatge, els serveis socials, especialment els sanitaris i l’educació del jovent, la bretxa de gènere als salaris i a les pensions i la conservació i regeneració dels recursos naturals, l’aigua, la mar, platges i espais naturals que han esdevingut béns especulatius.

Cal que la classe política prengui mesures contundents, que estableixi límits i reguli aquesta activitat i que al mateix temps, posi al servei de les majories socials el benefici que genera. Treballarem i ens articularem conjuntament per exigir que els nostres governants apostin per un altre model socioeconòmic, que atengui l’actual crisi ecològica i social, amb el drama de l’habitatge com a principal protagonista, respecti les singularitats i límits de les nostres illes i ens permeti transitar juntes camins cap a la justícia social i ambiental, apostant pel bé comú i la vida digna.

Fem una crida a la ciutadania a participar de les properes convocatòries i a seguir-nos a les xarxes amb el hashtag #CanviemElRumb.

Tags: #CanviemElRumb, #MenysTurismeMésVida, #PosemLímitsAlTurisme

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents