Exigim la clausura inmediata de la granja avícola de Llucmajor per vulneració reiterada de la normativa ambiental i de benestar animal

Des del GOB Mallorca, després de veure les imatges difoses per la Fundació ARDE de l’interior de la granja avícola de Llucmajor, volem expressar la nostra màxima preocupació i indignació davant una situació insostenible que s’arrossega des de fa anys.

Aquesta explotació ramadera actua de manera reiterada al marge de la legalitat, incomplint normatives ambientals i de benestar animal sense que, fins ara, s’hagin pres les mesures correctores necessàries.

Les condicions documentades són esfereïdores: cadàvers d’animals sense retirar, presència de rates dins les instal·lacions, insalubritat generalitzada i gallines camperes que no tenen accés a l’exterior, com s’hauria d’exigir. A més, ens preocupa especialment la gestió inadequada dels fems, que podria estar contaminant l’aqüífer, amb greus conseqüències per a la salut pública i el medi ambient.

Ens demanam com és possible que, malgrat les denúncies que es remunten almenys a l’any 2019, l’activitat continuï amb total impunitat. Exigim a les administracions competents —Govern Balear, Consell de Mallorca i Ajuntament de Llucmajor— que actuïn amb responsabilitat i clausurin aquesta explotació immediatament.

Alhora, volem posar en dubte la credibilitat de certificacions com Animal Welfair, que poden donar una falsa imatge de benestar animal, fent creure al consumidor que els animals viuen en condicions dignes i tenen accés a l’exterior, quan la realitat, com en aquest cas, és ben diferent.

Aquest cas és un exemple més de les conseqüències del model de ramaderia intensiva i macrogranges, que s’estén per tot l’Estat espanyol i genera greus impactes ambientals: contaminació i sobreexplotació d’aqüífers, emissió de gasos amb efecte d’hivernacle, risc de zoonosis, resistència als antibiòtics per l’ús abusiu, i la importació massiva de pinso com soja i blat de moro provinents de països amb pràctiques de desforestació.

Quan es trenca l’equilibri entre l’activitat humana i la natura, les conseqüències no només afecten al medi ambient, sinó també a la salut i benestar de les persones.

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Notícies relacionades

Darreres notícies