A la sortida d’aquest mes de març, el Grup Infantil i Juvenil ens hem endinsat al litoral de Campos. Específicament, en el Parc Natural marítimoterrestre Es Trenc – Salobrar de Campos, uns dels espais naturals protegits més recent, instaurat l’any 2017. En aquesta sortida, hem seguit treballant el fil conductor de la temporada “Llavors de futur. Quina Mallorca tenim? Quin món volem?”, tot xerrant sobre l’impacte dels residus i la importància de la posidònia a la costa.
El grup dels infantils, acompanyats per una de les educadores del parc, han recollit residus a l’arenal d’en Tem, i també en les mateixes dunes. Després de fer feina durant quasi 3 hores, han recol·lectat uns 15 kg de residus: 3kg vidre, 5,60kg d’envasos lleugers i 6,10kg de rebuig.
Per altra banda, un altre educador del parc ha ensenyat als juvenils a dur a terme el retorn de posidònia a la platja dels Morters. Aquesta activitat ha consistit en la neteja de restes de posidònia que estàvem a la zona dunar i la seva reintroducció a nivell de mar. Contribuint, així, a la creació d’una barrera natural de posidònia que eviti l’erosió de l’arena de la platja.
En acabar, hem reflexionat sobre la problemàtica dels residus, i com les neteges són una solució temporal, però l’arrel del problema són els hàbits de producció i consum.
Després de la feina feta, hem dinat plegats i hem gaudit de diversos jocs a la platja. Un poc de pluja ens ha obligat a córrer en el darrer moment i ha arraconar tot d’una, però per sort no ha durat gaire.
Ha sigut un dia molt feiner, però també molt entretingut! Esperem que a la pròxima sortida, en aquest cas l’acampada, siguem més, per passar-nos-ho millor!
Fins aviat!