Dilluns, 24 Febrer 2014 00:00

24/02/2014. Sortida ornitològica al sud de Mallorca

Visitàrem el Cap de ses Salines i el Salobrar de Campos

24/02/2014. Sortida ornitològica al sud de Mallorca

Visitàrem el Cap de ses Salines i el Salobrar de Campos

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

El passat diumenge dia 23 se va programar una sortida ornitològica amb un guia de luxe, en Maties Rebassa, ornitòleg expert i guanyador de la primera edició del Big Year 2013. L’objectiu era observar aus marines i limícoles pel sud de Mallorca, combinant Cap Salines i Salobrar de Campos. Tot i que aquest hivern ha estat fluix en general per les aus hivernants, se varen veure aus ben interessants i més amb un expert com en Maties, al que no se li escapa res. La sortida fou sols durant el matí però se va plantejar en un pla de "recerca i captura" d'espècies, que començà ben prest al matí.

La veritat es que no va anar gens malament per a les 18 persones que formaren part de l’eixida. Just al lloc de trobada, al Cap de ses Salines, se varen observar fins a 7 espècies d'aus marines. A destacar una important presència de virots petits (Puffinus mauretanicus), un parell de cetenars d'aus que tingueren ben entretingut al grup. Entre ells se pogué observar 1 únic virot gros (Calonectris diomedea). Aquesta espècie està començant a arribar ara a les nostres mars. També s’observaren un parell de sotelers (Morus bassanus), de fet un d'ells es va estar una bona estona posat a l'aigua davant els participants.

Després, al Salobrar de Campos, se va observar, entre altres espècies, les següents:

Aquila pennata
Circus aeruginosus
Milvus milvus
Falco tinnunculus
Ardea cinerea
Egretta alba
Egretta garzetta
Phalacrocorax carbo
Tadorna tadorna
Anas platyrhynchos
Phoenicopterus roseus
Rallus aquaticus
Himantopus himantopus
Recurvirostra avosetta
Charadrius alexandrinus
Ch. hiaticula
Pluvialis squatarola
Vanellus vanellus
Calidris alpina
C.minuta
Philomachus pugnax
Tringa totanus
Tr.nebularia
Numenius arquata
Croicocephalus ridibundus

I d'altres menys associades a la zona humida.

Vos deixam una imatge d’en Maties Rebassa on podeu veure alguns dels participants al Cap de ses Salines, observant el pas de virots petits.

 

Llegir 1397 vegades Darrera modificació el Dimarts, 17 Gener 2017 17:47

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.