Dimecres, 27 Setembre 2017 11:04

Dia internacional del turisme: res a celebrar.

Després de l’èxit de la primera manifestació a les Illes Balears contra la saturació turística i els abusos del monocultiu turístic intensiu, col·lectius d’aquí i d’altres ciutats i territoris continuam treballant en xarxa per a generar resistències i alternatives.
Treballam, conjuntament amb Madrid, Barcelona, València, Lisboa i Venècia la creació d’una xarxa de ciutats del Sud d’Europa afectades per la indústrica turística.

El mes de juny, col·lectius de Madrid, Barcelona, València, Lisboa, Palma, Mallorca i Venècia ens reunírem a Palma per començar a teixir una xarxa de col·laboració entre diferents ciutats i territoris que s’enfronten als excessos del monocultiu turístic intensiu i que treballen per visibilitzar les conseqüències negatives que se’n deriven: sobreexplotació del territori i dels recursos, precarietat i explotació laboral, pèrdua de la ciutat, desnonaments, desplaçament de persones, manca d’alternatives laborals, societat de serveis, etc.

Mentre a Mallorca s’organitzava una primera manifestació, per part de l’Assemblea 23-S, a Lisboa i Venècia, organitzaven també jornades de debat i mobilitzacions sobre les mateixes qüestions, amb la presència de companys de l’Assemblea Ciutat per qui l’habita.

No celebram en absolut el Dia internacional del Turisme si més no però volem aprofitar-lo per reclamar, com férem dissabte al carrer més de 3.000 persones, límits a la indústria turística i polítiques turístiques i econòmiques vertaderament rupturistes amb el model actual que s’enfrontin als interessos generats per la indústria turística i les seves aliances polítiques i que representin alternatives reals de diversificació cap a un nou paradigme econòmic de base ecològica, social i solidària.

Amb els diferents col·lectius i moviments de resistència als processos de turistització dels territoris esmentats i esperant ampliar la xarxa, s’està treballant en la redacció d’un manifest a nivell europeu que posi damunt la taula la problemàtica comuna, a banda de treballar en la recerca conjunta d’accions coordinades.

Llegir 1218 vegades Darrera modificació el Dimecres, 27 Setembre 2017 15:52

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.