Dilluns, 27 Febrer 2017 10:44

El GOB es planta i no assistirà avui a la reunió convocada per MES

Des del GOB consideram que el debat clau és la contenció turística que des del Govern no s'aborda. Cogestió sí, però límits també i més.

La responsabilitat dels partits que conformen Govern és ara institucional, no liderar una plataforma ciutadana.

 

Des del GOB consideren que els partits amb responsabilitat de govern no han de pretendre liderar una plataforma ciutadana reivindicant més autogovern per resoldre el tema de l'ampliació de l'aeroport i la capacitat de rebre passatgers, mentre des de les institucions – que és el lloc on ara els pertoca – no fan ni una passa per contenir aquest cavall desbocat que és el turisme i totes les conseqüències negatives que genera.

La iniciativa del grup MES de convocar una reunió per a la creació d'una plataforma ciutadana va sorgir arran de la notícia de l’ampliació de l’aeroport de Palma la setmana passada. MES pretén liderar una plataforma ciutadana per a reclamar l’autogovern i l’autogestió portuària però des del GOB, entenem que aquesta no és l’arrel del problema que ens toca abordar.

Les intencions d’AENA d’ampliar l’aeroport posen en evidència com la realitat turística se’ns ha escapat de les mans, abocant la illa al col·lapse i amb una pressió sobre els recursos sense precedents, i tot això sense que des de l’actual Govern es facin passes fermes i resolutives per abordar aquesta realitat d’arrel. Des d’aquesta inoperància, fortament criticada pel GOB, i entenent que ara el paper de MES i els altres partits que formen part del Govern actual és a les institucions, consideram que és inacceptable que pretenguin liderar un moviment ciutadà per desviar l’atenció cap a un tema que per bé que és important, no és la clau. La clau són les polítiques que ja es poden desenvolupar des de les competències actuals i que no es té el coratge d’envestir, ans al contrari es segueix amb la inèrcia d’aquest creixement desbocat, possibilitant el lloguer turístic d¡habitatges plurifamiliars, sense regular el tema de creuers, promocionant nous productes turístics fora de temporada que implica un increment sobre la pressió dels recursos més mesos a l’any, ampliant noves carreteres, i possibilitant noves infrastructures per a més creixement amb els fons de l'impost turístic.

Al 2003 el GOB ja va proposar un debat al CIM amb una moció contra l’ampliació de l’aeroport. Al 2001 fou l’única entitat que presentà al·legacions a al Pla Director de l’aeroport. No ens ha de venir de nou ara, que AENA pretengui materialitzar els seus propòsits. Cal impedir-ho. Cert. I treballar per la cogestió aeroportuària. Cert. Però hi ha altres qüestions que cal abordar per fixar límits i contenció del creixement turístic que no s'estan fent.

El debat és el decreixement turístic que des de les institucions actuals no es vol abordar. L’aeroport és un element essencial i clau. Certament no es pot descartar la pressió de les institucions insulars davant el Ministeri de Foment per a tenir competències plenes en la seva gestió, però això no pot amagar la manca d’actuació del Govern actual per frenar i posar límits a aquest creixement desorbitat de la realitat turística.

 

Llegir 1155 vegades

Enguany tenim un repte, llançam la ILP "Avui per demà" per garantir el benestar de les generacions futures. Entra a http://avuiperdema.org i informa't de com pots contribuir al canvi.

Necessitam la teva signatura i la teva implicació!

uneixtealgob