Dijous, 15 Desembre 2022 10:32

Juventut x Clima, la Plataforma contra els Megacreuers i Estimam Son Sardina, guanyadors dels Premis Alzina 2022

El GOB va celebrar ahir l'acte d'entrega dels premis Alzina i Ciment 2022.

Ahir al Teatre Mar i Terra va tenir lloc la 42 edició dels premis Alzina i Ciment, que un any més reconeixen aquelles persones, organitzacions o institucions que han destacat per la seva aportació positiva o negativa al medi ambient.

L'acte va ser conduït meravellosament per Joan Servera i Gypsy Nel·lo Peeters, que varen amenitzar la nit amb un espectacle ple de rialles. Després es va procedir al lliurament dels premis Alzina i Ciment 2022, que han comptat amb més de 600 vots.

 

PREMIS CIMENT 2022

- Aena torna a repetir per quart any consecutiu i lidera la classificació dels Premis Ciment 2022. Els motius estan clars: la seva repetida i insistent contribució a la massificació de Mallorca i a l'escalfament global, i la voluntat d'ampliació de l'operativitat de l'aeroport malgrat l'oposició de societat civil i institucions de la nostra terra.

- L'Autoritat Portuària de les Illes Balears també és Premi Ciment 2022, per la política relativa als megacreuers al Port de Palma que, tot i haver-se acordat un límit de nombre màxim de creuers al dia, continua preveient incrementar aquest turisme a costa de la ciutat, la salut pública i la contaminació que generen.

- La Fundació Mallorca Turisme completa la llista dels Ciments 2022, degut a la seva política d'intensificació i promoció turística malgrat l'escenari d'emergència climàtica i les evidències de saturació i vulnerabilitat que implica donar continuïtat a les polítiques d'increment de turistes, lluny de qualsevol concepte de sostenibilitat.

 

PREMIS ALZINES 2022

- La Plataforma Cívica Estimam Son Sardina va ser premiada en reconeixement de la seva lluita per a preservar el poble de Son Sardina i la mobilització contra la futura urbanització prevista al nou PGOU de Palma.

 

Fj9uZxpXoAAI4tU 

 

- La Plataforma contra els megacreuers és una altra de les merescudes guanyadores, gràcies a la seva lluita activa basada en l'anàlisi i obtenció de dades pròpies, la mobilització i la incidència política en relació a la política de megracreuers al Port de Palma.

 

Fj9uumRWIAEFYLb 

 

- Juventud x Clima - Fridays for Future Mallorca lidera la categoria dels premis Alzina 2022, per la seva empenta renovada en la lluita contra el canvi climàtic i l'expansió de la consciència ecologista entre els més joves.

 

Fj9wFCHWQAEETXC

 

Amb l'entrega d'aquests reconeixements, des del GOB volem agrair la lluita i la feina d'aquestes entitats per cuidar del medi ambient i apostar per un futur sostenible. També volem donar les gràcies al Teatre Mar i Terra per acollir la gala, els seus tècnics per fer possible l'espectacle, a Joan Servera i Gypsy Nel·lo Peeters per deixar-se engrescar i el seu bon humor i, sobretot, a les més de 50 persones que varen venir a acompanyar-nos.

Llegir 277 vegades Darrera modificació el Dijous, 15 Desembre 2022 12:23

Enguany tenim un repte, llançam la ILP "Avui per demà" per garantir el benestar de les generacions futures. Entra a http://avuiperdema.org i informa't de com pots contribuir al canvi.

Necessitam la teva signatura i la teva implicació!

uneixtealgob