Dimecres, 30 Novembre 2022 10:30

Històric: La ILP Avui Per Demà serà Llei!

El Parlament de les Illes Balears votar a favor de l'admissió a tràmit, per primer cop una iniciativa legislativa popular impulsada pel GOB arreu de les Illes.

Ahir migdia va tenir lloc al Parlament de les Illes Balears una votació històrica. Una àmplia majoria de 31 diputats de la cambra varen votar a favor (18 abstencions i 4 en contra) d'admetre a tràmit la Iniciativa Legislativa Popular de Benestar per a les generacions presents i futures impulsada pel GOB i que ha comptat amb el suport i l'empenta de més d'una multitud de gent arreu de les Illes entre fedataris, persones implicades en la recollida de signatures, organitzant actes de difusió i suport, entitats signants de manifest i evidentment, les més de 12.000 persones que varen avalar la proposta amb la seva firma.

Es tracta d'una fita històrica perquè la primera llei que planteja com a fonament jurídic la justícia intergeneracional i obliga a polítiques no curtterministes que no comprometin el benestar de les generacions futures, tenint en compte, a més, els incerts escenaris de les crisis que ja són aquí i que tendiran a empitjorar-se (ecològica, energètica, climàtica, econòmica i social). És pionera també perquè a més aquesta proposta de llei és d'iniciativa popular. Un fet que dona més transcendència a la responsabilitat política que cal assumir des de les institucions davant un moment de circumstàncies crítiques sense precedents. Els canvis venen si o si i convé enfocar-los a futur, amb previsió i des de ja.

La proposta iniciarà ara la tramitació parlamentària i des del GOB vetllarem perquè es mantengui l'esperit, el compromís i el repte que hem plantejat al Govern com a ciutadania.

Un cop més, gràcies i enhorabona a totes aquelles persones, col·lectius i entitats que ho heu fet possible.

Us deixam la intervenció del nostre president Amadeu Corbera defenent la ILP Avui Per Demà al Parlament de les Illes Balears.