Dimecres, 14 Agost 2019 11:15

Instam a Medi Ambient a investigar l’oferta de vols en avioneta i helicòpter a la Serra de Tramuntana

La denúncia d’un helicòpter que va aterrar al torrent de Pareis posa de manifest la necessitat d’intervenir per evitar que la situació vagi a més.

 

Ahir es feia pública la denúncia dels Agents de Medi Ambient a un pilot que va aterrar a l’olla del torrent de Pareis, espai protegit sota les figures de Monument Natural i Paratge Natural.

La normativa del Paratge Natural no prohibeix expressament el vol d’aeronaus a baixa alçada (prohibició que sí queda reflectida als documents d’ordenació d’altres espais naturals com s’Albufera, s’Albufereta, Sa Dragonera, Cabrera o es Trenc-Salobrar), si bé s’ha d’entendre que no essent una activitat autoritzada de forma general, hauria de comptar amb la corresponent autorització de la direcció del Paratge Natural.

Més enllà de la necessitat de reflectir més clarament aquesta limitació a la normativa de l’espai protegit, consideram que cal identificar i contactar amb les diferents empreses que estan oferint serveis turístics de vol amb avioneta o helicòpter, per tal d’informar-les convenientment.

Instam idò la Conselleria de Medi Ambient a fer una recerca de l’oferta turística d’aquest tipus, informant les empreses que aquesta activitat està sotmesa a autorització per tal d’evitar perjudicis als elements naturals de l’espai protegit, especialment les aus amenaçades que hi viuen. A mig termini, consideram que la Conselleria de Medi Ambient hauria de reflectir clarament al Pla d’Ordenació de Recursos Naturals del Paratge Natural de la Serra de Tramuntana la prohibició de vols a baixa alçada o prop dels penya-segats.

Adjuntam a tall d’exemple algunes ofertes de l'empresa LifeXperiences:

 

dmc avioneta grossa

dmc avioneta

dmc helicopter grossa

dmc helicopter

Llegir 647 vegades Darrera modificació el Dijous, 15 Agost 2019 09:00

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.