Dijous, 24 Novembre 2022 13:01

Obertes les votacions als premis Alzina i Ciment 2022

Un any més volem reconèixer aquelles persones, organitzacions o institucions que hagin destacat per la seva aportació positiva o negativa al medi ambient.

Després de la bona acollida de l'any passat, enguany vàrem tornar a repetir format obrint públicament el suggeriment previ de candidatures i, d'entre totes les propostes que ens han arribat, la Junta Directiva ha realitzat la preselecció dels 6 nominats per categoria. Aquests són els finalistes que opten als Premis Alzina i Ciment 2022:

 

Premis Alzines 2022

- L'Associació en Defensa dels Paisatges d'Estellencs per la seva oposició al Pla General d'Estellencs i apuntar les intencions desenvolupistes en un municipi al cor de la Serra de Tramuntana.

- Amics de la Terra per la seva trajectòria i feina en defensa de la terra i la conscienciació ecologista a Mallorca.

- Juventud x Clima - Fridays for Future Mallorca per la seva empenta renovada en la lluita contra el canvi climàtic i l'expansió de la consciència ecologista entre els més joves.

- El Laboratori Interdisciplinari sobre Canvi Climàtic de la UIB (LINCC-UIB) per haver esdevengut en poc temps un referent acadèmic i dotar la lluita contra el canvi climàtic a les Illes d'eines d'anàlisi i projecció innovadores i plurals.

- Estimam Son Sardina per la seva lluita per a preservar el poble de Son Sardina i la mobilització contra la futura urbanització prevista al nou PGOU de Palma.

-La Plataforma contra els megacreuers per la seva lluita activa basada en l'anàlisi i obtenció de dades pròpies, la mobilització i la incidència política en relació a la política de megracreuers al Port de Palma.

 

Premis Ciments 2022

- AENA per la seva repetida i insistent contribució a la massificació de Mallorca i a l'escalfament global, i la voluntat d'ampliació de l'operativitat de l'aeroport malgrat l'oposició de societat civil i institucions de la nostra terra.

- L'Autoritat Portuària de les Illes Balears per la política relativa als megacreuers al Port de Palma que, tot i haver-se acordat un límit de nombre màxim de creuers al dia, continua preveient incrementar aquest turisme a costa de la ciutat, la salut pública i la contaminació que generen.

- L'Ajuntament de Pollença per la seva actuació en matèria urbanística en relació a les obres de l'Hotel Formentor.

- La Fundació Mallorca Turisme per la seva política d'intensificació i promoció turística malgrat l'escenari d'emergència climàtica i les evidències de saturació i vulnerabilitat que implica donar continuïtat a les polítiques d'increment de turistes, lluny de qualsevol concepte de sostenibilitat.

- Al sector de les pedreres i graveres per donar continuïtat a projectes d'explotació de pedreres i graveres, sovint sota el paradigma de la "restauració". En aquests darrers anys hem vist com es renoven permisos, es reactiva activitat i en alguns casos, via projecte de restauració - com és el cas de sa Garrigueta Rassa i Can Rosselló, es plantegen projectes de magnituds megalòmanes a més de 30 anys vista i que no té garantida la seva viabilitat, ni ambiental ni operativa, pretenent un nou un negoci a costa del territori i els entorns habitats d'aquestes explotacions mineres que ja s'han patit durant anys-.

- A les formacions municipals i grups parlamentaris de MÉS, PODEM i PSOE per l'esmena presentada a la tramitació de la Llei per a la Conservació dels Espais de Rellevància Ambiental, per tal de fer, via llei, un aparcament al sòl rústic perifèric del Parc de Llevant, en uns terrenys propietat de l'actual explotador de l'aparcament il·legal de Cala Agulla.


Els premiats (3 per a cada categoria) es trien per votació popular per part dels nostres socis i simpatitzants. Et convidam a participar omplint aquest formulari.

L'entrega dels premis Alzina i Ciment del 2021 es farà al Teatre Mar i Terra el dimecres 14 de desembre a les 20h. Properament obrirem la reserva d'entrades, però reservau-vos ja el dia!

Llegir 355 vegades Darrera modificació el Divendres, 25 Novembre 2022 13:47

Enguany tenim un repte, llançam la ILP "Avui per demà" per garantir el benestar de les generacions futures. Entra a http://avuiperdema.org i informa't de com pots contribuir al canvi.

Necessitam la teva signatura i la teva implicació!

uneixtealgob