Dijous, 14 Febrer 2019 11:07

Amàlia viatja cap a Mallorca

Completa així el segon viatge migratori d'ença que la monitoritzam

 

 

El passat 10 de febrer, l'àguila peixatera Amàlia abandonava la seva localitat d'hivernada a la zona humida portuguesa de Ria Formosa i iniciava el retorn cap al seu terrirori de cria a Mallorca. La darrera localització remesa és d'ahir, 13 de febrer a les 9 del matí, quan ja volava entre la península i Eivissa. Molt probablement ara mateix ja sigui a Mallorca, prop del seu niu al nordest de l'illa.

Recordem que Amàlia és una femella adulta d'àguila peixatera (Pandion haliaetus) que fou equipada amb un emissor de seguiment el 19 d'agost de 2017 a s'Albufera de Mallorca, probablement just acabada la reproducció, i que pocs dies més tard (el 31 d'agost) ens sorprengué abandonant l'illa per passar l'hivern al sud de Portugal. Així, aquest exemplar forma part de la fracció balear amb comportament migratori (altres exemplars tenen comportament sedentari i no abandonen les illes a l'hivern). Teniu més informació sobre els seus viatges a https://www.gobmallorca.com/peixatera-noticies

En aquest segon viatje monitoritzat, Amàlia ha migrat amb només 5 dies de diferència en relació a l'any passat, quan el pas entre la penísula i Eivissa va tenir lloc una micona més tard, el 18 de febrer.

Confiam que en les properes setmanes Amàlia es pugui reunir amb la seva parella i iniciar la reproducció.

 

Llegir 1648 vegades Darrera modificació el Dijous, 14 Febrer 2019 11:26

lecturapandion