Dimecres, 08 Setembre 2010 01:00

08/09/10 Una altra vegada es cremen Son Doblons i l’entorn de s’Albufera...

El GOB reclama a la Conselleria de Medi Ambient més esforços en la investigació d’aquests incendis, i reitera la seva petició de prohibició de caçar a zones cremades com a mesura de recuperació d’aquestes àrees

Dimecres, 8 de setembre de 2010

Una altra vegada es cremen Son Doblons i l’entorn de s’Albufera...
El GOB reclama a la Conselleria de Medi Ambient més esforços en la investigació d’aquests incendis, i reitera la seva petició de prohibició de caçar a zones cremades com a mesura de recuperació d’aquestes àrees


El passat 23 d’agost, mentre bona part dels mitjans d’extinció d’incendis de les Balears feia feina en l’extinció de l’incendi de Benirràs a Eivissa, es produïren dos incendis a Mallorca, a Son Doblons (Petra) i l’entorn de s’Albufera (Sa Pobla), cremant 140 Ha i 3 Ha respectivament. Aquestes dues zones de Mallorca han patit incendis suposadament intencionats de forma reiterada en els darrers anys, sense que s’hagi arribat a identificar als responsables. Les motivacions d’aquests presumptes delictes no es poden establir amb rotunditat, tot i que ambdues zones tenen un aprofitament cinegètic important.

Ahir, poc més de dues setmanes més tard, tornaven a cremar les zones de Son Doblons i l’entorn de s’Albufera. Altres 30 Ha en el cas de Son Doblons i 3 Ha més en el cas de Ses Jonqueres Veres, vora el parc de s’Albufera.

Davant aquests fets, el GOB reclama a la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat els màxims esforços en la investigació dels fets i el la identificació dels responsables, fent ús de totes les seves eines per tal de posar els responsables davant un jutge. No es pot restar impassible davant la situació que es dóna en aquestes dues àrees, i que ja s’arrossega des de fa anys.

D’altra banda, i tal i com ja va sol·licitar la setmana passada (vegeu el comunicat) (1) , el GOB reclama la prohibició de caçar a zones incendiades durant 5 anys, com a mesura de recuperació de la fauna. Aquesta prohibició ja fa anys que fou adoptada per altres comunitats autònomes mediterrànies que pateixen incendis, com ara Catalunya, la Comunitat Valenciana i la Regió de Múrcia.

Llegir 1417 vegades Darrera modificació el Dimarts, 01 Agost 2017 19:44

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.