Dimecres, 20 abril 2011 01:00

20/04/2011 El GOB realitza xerrades informatives sobre la milana

Dimecres, 20 d’abril de 2011

El GOB realitza xerrades informatives sobre la milana


En el marc del Pla de Recuperació de la Milana a les Balears, dirigit per la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat, i amb la col·laboració d’Obra Social Caja Madrid, el GOB està realitzant xerrades informatives als 10 municipis de Mallorca que actualment són més importants per a la conservació d’aquesta espècie amenaçada.


Així, ja s’han realitzats actes a Santa Eugènia, Artà, Campanet, Puigpunyent, Alaró, Bunyola, Llucmajor i Esporles, i abans de finals de mes es celebraran les xerrades a Santa Maria i Palma.

En aquestes xerrades s’informa sobre les característiques generals de l’espècie, els seus hàbits, la seva situació demogràfica a Mallorca, la problemàtica que l’ha situada al llindar de l’extinció i les iniciatives que s’estan portant a terme per a recuperar-la.

Tot i que aquests actes estan oberts al públic en general, des del GOB s’ha fet un esforç especial en arribar als col·lectius locals de caçadors, ja que la seva relació amb el medi natural que ocupa la milana és molt important.

Recordem que aquesta espècie va estar a punt de desaparèixer de Mallorca (l’any 2000 només es localitzaren 8 parelles) i que gràcies als esforços en conservació dedicats al llarg de la darrera dècada s’ha aconseguit situar la població al voltant de les 20 parelles. Tot i això, els problemes que afecten l’espècie segueixen presents, especialment la mort per enverinament, i queda encara molta feina a fer per rescatar la milana de la seva situació d’amenaça.

Llegir 1463 vegades Darrera modificació el Dimarts, 01 Agost 2017 19:43

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.