Imprimir aquesta pàgina
Dimarts, 22 Setembre 2009 01:00

22/09/09 El GOB denuncia l’exposició de sistemes de caça il·legals a la fira Gremial d’Alaró

22 de setembre de 2009

El GOB denuncia l’exposició de sistemes de caça il·legals a la fira Gremial d’Alaró


 

El GOB ha denunciat davant la Conselleria de Medi Ambient que a la passada fira “Gremial”, celebrada a Alaró el passat 20 de setembre, a l’exposició de “Arts tradicionals de caça” s’exhibiren garbellets i lloves amb ocells simuladament capturats (tords).

Aquests sistemes, no per ser tradicionals deixen de ser il·legals (no són selectius), segons la normativa vigent.

Vora aquests muntatges no hi havia cap indicació que deixàs clar que allò era una recreació, i que avui aquests sistemes de caça estan prohibits. Tal i com estava plantejada la mostra d’aquests sistemes de caça es donava peu a la confusió dels assistents per manca d’informació.

Els darrers anys estam observant com en diverses fires i mostres es fa difusió de sistemes de caça tradicionals (de Mallorca o d’altres llocs) però actualment il·legals a les nostres illes (visc, garbellets, parany, etc). No consideram convenient permetre aquest tipus d’exposicions, ja que creim que es fomenta l’ús il·legal d’aquests sistemes. De fet, tot i estar prohibits des de fa anys, alguns d’ells es segueixen emprant de forma important. La passivitat de la Conselleria de Medi Ambient, administració fins ara competent en matèria de caça, davant aquest tipus de promocions no contribueix com caldria a la lluita contra aquests sistemes il·legals.

Per tot això el GOB ha sol·licitat a la Conselleria de Medi Ambient que es determini si s’ha comès il·legalitat en aquesta exposició de sistemes de caça il·legals, per part dels autors de la mostra o els que l’han autoritzada. Igualment s’ha reclamat que en el futur no sigui autoritzada l’exposició de sistemes de caça il·legals, tot i que sigui sota l’embolcall de que són sistemes de caça tradicionals.

Llegir 1216 vegades Darrera modificació el Dimarts, 01 Agost 2017 19:51