Dimarts, 25 Agost 2009 01:00

25/08/09 El GOB presenta un contenciós contra la Conselleria de Medi Ambient per la presència d’hàbitats naturals d’interès europeu a Son Bosc

 

25 d’agost de 2009

El GOB presenta un contenciós contra la Conselleria de Medi Ambient per la presència d’hàbitats naturals d’interès europeu a Son Bosc


La zona de Son Bosc, amenaçada per un projecte de camp de golf, presenta una biodiversitat extraordinàriament important, fet reconegut fins i tot a informes que la pròpia Conselleria de Medi Ambient elaborà durant la tramitació del camp de golf. De fet, aquesta importància motivà que l’any 2003 part de Son Bosc fos incorporat al Parc Natural de S’Albufera. Lamentablement, ja sabem que aquesta protecció només fou vigent 8 mesos, ja que el tornar guanyar les eleccions el Partit Popular la zona fou desprotegida precisament atenent a la demanda dels promotors del camp de golf de Son Bosc.

A la vista d’aquesta importància ambiental, els passats mesos de desembre de 2008 i febrer de 2009 el GOB demanà formalment a la Conselleria de Medi Ambient si tenia constància que a la zona afectada pel projecte de camp de golf hi hagués hàbitats naturals d’importància comunitària, tal i com està establert a la Llei de Patrimoni Natural. La Conselleria no ha donat resposta a cap d’aquests dos escrits.

Tot i això, el 9 d‘abril de 2009, segons informació publicada a la premsa, poguérem saber que des del mes de juliol de 2008 la Conselleria compta amb un informe tècnic que identifica a la zona de Son Bosc diversos hàbitats d’importància comunitària, i fins i tot de protecció prioritària, fet que podria posar en qüestió l’execució del projecte de camp de golf.

Davant això, el 29 d’abril el GOB reclamà a la Conselleria còpia de citat informe, que fossin cartografiats els hàbitats naturals identificats al document i que, en el seu cas, es prenguessin les mesures adequades per garantir la seva conservació. Tampoc hi ha hagut resposta a n’aquest tercer escrit, ni tenim constància que des de la Conselleria s’hagi adoptat cap mesura adreçada a contrastar la informació del citat informe i, en el seu cas, actuar en conseqüència.

A la vista d’aquesta manca de resposta i actuació de la Conselleria de Medi Ambient, el GOB ha interposat recurs contenciós administratiu davant el jutjat.

Aquests fets denunciats pel GOB no fan més que abundar en la línia dels actuals responsables de la Conselleria de Medi Ambient de facilitar sigui com sigui la construcció del camp de golf projectat a Son Bosc, llindant amb el Parc Natural de s’Albufera.

Llegir 1173 vegades Darrera modificació el Dimarts, 01 Agost 2017 19:59
DÓNA per AQUESTA CAMPANYA
Les accions per la incidència política, la transformació social i la conservació de la biodiversitat necessiten el teu suport
1€ 3€ Altre import:

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.