Dimecres, 20 Octubre 2021 10:19

Ampliat el refugi de fauna de Sa Torre, a Capdepera

Animam els propietaris de finques agràries a impulsar, conjuntament amb nosaltres, la creació de refugis de fauna on no es pot caçar

 

El Consell de Mallorca autoritzà la setmana passada l'ampliació del refugi de fauna de Sa Torre, a Capdepera, promogut pel GOB i els propietaris. Amb aquesta ampliació de 23 hectàrees el refugi passa a comptar amb una extensió total de 84 hectàrees, i es converteix en el segon més gran dels impulsats pel GOB a Mallorca.

La zona incorporada està formada per conreus de secà amb fruiters, i també per una part important de zona forestal, amb garriga coberta de pinar. La diversitat d’hàbitats presents, agraris i forestals, sumada a la superfície considerable del refugi el converteixen en un espai molt favorable per a la recuperació i conservació de la fauna silvestre.

Actualment són ja 51 els refugis de fauna declarats a Mallorca que han estat promoguts pel GOB, sumant 1.840 hectàrees. Existeixen una vintena més de refugis declarats a finques públiques, promoguts per la pròpia administració.

El GOB impulsa la declaració de refugis de fauna des de fa més de tres dècades, amb l’objectiu d’aconseguir augmentar la superfície on no es caça a Mallorca. Recordem que l’illa té una densitat de caça altíssima, pel que consideram necessària l’existència de zones on la fauna no pateixi els impactes que genera la pràctica cinegètica.

Des de començaments del mes d’octubre està arribant a les illes la població hivernant de tords, l’espècie més abatuda a les Balears, pel que en les properes setmanes la intensificació de l’activitat cinegètica a fora vila serà ben evident. Aprofitam idò per animar els propietaris de finques a declarar nous refugis de fauna, per al que oferim el nostre assessorament i col·laboració.

Recordam que el requisit per a declarar un refugi de fauna és comptar amb una superfície mínima de 10 hectàrees (14 quarterades), que poden pertanyer a un o a més propietaris sempre que hi hagi continuïtat entre les diferents parcel·les. La majoria de refugis que ha impulsat el GOB els darrers anys estan formats per diverses parcel·les de diferents propietaris que es posen d’acord per evitar la caça dins ca seva.

Els propietaris interessats en informar-se sobre aquesta figura ho poden fer aquí:

https://www.gobmallorca.com/informa-t/destacat/1467-els-animals-necessiten-llocs-on-no-se-ls-pugui-cacar-o-molestar

Llegir 494 vegades Darrera modificació el Dimecres, 20 Octubre 2021 12:08
DÓNA per AQUESTA CAMPANYA
Les accions per la incidència política, la transformació social i la conservació de la biodiversitat necessiten el teu suport
1€ 3€ Altre import:

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.